top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

- Det smaker så latterlig digg

Grüner med en overraskende og ikke minst en knallsterk seier over Ringerike i går kveld etter at de snudde 0-2 til 6-4 og er med det fortsatt ubeseiret i EHL-kvaliken


Foto: H4Y


De var underdogs i play-in og de fleste trodde at Nidaros skulle dra det i land etter å ha landet to seire på de to første kampene. Men Grüner kjempet seg tilbake i oppgjørene og overrasket med å slå ut Nidaros som hadde vunnet 13 kamper på rad i forkant.


I EHL-kvaliken har de som 1. divisjonslag fortsatt klare odds mot seg når de skal møte antatt bedre motstand i Ringerike og Comet men har overrasket alle med å slå begge lagene på hjemmebane.Kampen i går kunne ikke ha startet verre for Grüner når Lukas Loob Trygg sjokkåpner med den første scoringen for Ringerike etter bare 10 sekunder av kampen. Og perioden skulle eies av bortelaget som også får godkjent en scoring i siste sekund av perioden ved den samme Zuccarello Stars-uttatte Loob Trygg om dermed hadde et psykisk overtak på konkurrenten.


- Det er jo et knepp opp fra det vi har møtt så langt i år. Det er et seniorlag som får på skøyter, spiller hardt og er sterke på puck så men det er så mange vinnerskaller der inne så det ordner seg til slutt, sier kampens beste spiller Lars Erik Francke-Enersen om den første perioden.For i den andre perioden forandrer spillet seg helt og når nevnte Francke-Enersen setter en straffe tidlig i perioden får hjemmelaget momentum som de holder godt på utover hele den andre perioden. Samtidig som Ringerike slipper seg litt ned og fortsetter Grüner å presse på og skaper gode målsjanser. Mot spillets gang er det allikevel Ringerike som utligner på slutten av perioden til 2-3 ved Viktor Bemström.


Dog slå Grüner sterkt tilbake og får betalt for strevet etter at først Axel Näsström utligner for Grüner bare halvannen minuttet senere før den notoriske måljegeren Lukas Fransson sender laget opp i ledelsen til 4-3 bare 30 sekunder før periodehvilen.


- Vi veit hvordan det er når de leder skuddstatistikken og det butter litt der, og når vi får et mål så er det mye psykisk involvert der altså. Da kan vi ri på den bølgen litt og det synes jeg vi utnytter jævlig bra, forteller Francke-Enersen videre om den flotte andre perioden for laget.Og det fortsetter videre i den tredje perioden der hvor Fransson igjen er frampå og setter en viktig 5-3 scoring for hjemmelaget til stor jubel fra hjemmefansen etter underkant av fem minutter. Allikevel gir Ringerike kampen en god dose spenning når de reduserer til 4-5 kort tid ved etter ved Mikael Dokken. Ringerike presser videre på for en utligning og tar ut keeper i sluttminuttene, her er det Julius Kvandal som får tak i pucken og setter i det tomme Ringerike-buret og fastsetter sluttresultatet til 6-4 for hjemmelaget.


Det betyr at Grüner har møtt og vunnet over sine antatt to beste motstandere så langt i EHL-kvaliken og ligger på topp etter to spilte kamper etter at de slo Comet 3-0 i den første kampen.


- Det er ikke et stort press utenfra men inne i garderoben vår har vi aldri sett på oss som underdogs. Vi har bare spilt vårt spilt og hatt det gøy egentlig og det funker, sier Grüner-backen med et smil.- Hvor deilig smaker denne seieren?


- Åh, det smaker så latterlig digg. Vi rir av undertall på undertall, gutta kriger og alle gjør en helt sjuk jobb. Anton (Malmborg keeper red. anm.) står på huet så det smaker så godt. Vi må bare fortsette å kjøre, det er ingenting som er avgjort nå men vi har gitt oss selv et godt utgangspunkt og det er bare å male på det, avslutter han.


Neste kamp for Grüner er mot divisjonrivalen Narvik på bortebane førstkommende onsdag i Nordkraft Arena.Comments


bottom of page