top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Derbyoppgjør i Nord-Norge i neste års 2. divisjon - her er oversikten

Det blir 7 lag i neste års 2. divisjon som skal kjempe om tittelen og vi kan ønske tre nye lag velkommen i prestasjonsdelen i norsk ishockey

Foto: H4Y / OCN


I 2. divisjon er det påmeldingsserie og etter at fristen har gått ut 3. mai har 5 lag meldt seg på til neste sesong. I ettertid har derimot ytterligere 2 lag blitt påmeldt siden deres U20-lag har blitt henvist til U21 Bredde-serien. Da har heller de klubbene valgt å satse på 2. lag i 2. divisjon. Årets nye lag er Kristiansand IK, Furuset 2 og Narvik 2 mens Skien IHK ikke deltar i 22/23 sesongen. Ingen lag rykket ned fra 1. divisjon som følge av Haugesunds konkurs.


Kampoppsettet har blitt lagt ut til høring og det legges opp til 4 møter med 2 hjemme/borte - totalt 24 kamper i perioden oktober til mars. Oppsettet kan bli forandret som følge av at klubbene kommer med innspill til Norges Ishockeyforbund.Tønsberg Vikings

Tønsberg melder at de tar en fot i bakken i forhold til forrige sesong. En rekke "hjemvendte" spillere har valgt å legge opp inkl. Patrick Eriksson. Nå satses det på yngre spillere i klubben og at man bygger opp klubben fra bunnen av. Det langsiktige målet for klubben er å etablere seg i toppen av 1. divisjon men ser for seg å bruke flere år på å nå dette målet.

I neste uke vil det bli avgjort om spillere som Valtteri Koivunen og Eirik Slåsletten som var toneangivende spillere for Vikings forrige sesong, fortsetter denne sesongen.


Kongsvinger

Har siden forrige sesong ansatt en ny daglig leder i Jan Christer Eriksson som har vært topprioritert i klubben. Er av sine divisjonskollegaer spådd til å være et av topplagene denne sesongen, hvor de fortsetter å satse på unge spillere i regionen.


- Vi har jo vår filosofi der hvor vi skal bygge med egne spillere, sier sportssjef Anders Angelbrandt.

Klubben har allerede signert kontrakter med Alexander Eriksson, Marcus Mykkestue, Alexander Stømner, Sebastian Stømner og Dag Nicolaysen som er 17-18 år gamle. I tillegg har klubben re-signert med Jonas Paulsen og fått inn Per Markus Anderssen fra Lillehammer U20.


Trener Lars Erik Hesbråten vil etter all sannsynlighet fortsette som spillende trener også neste sesong.


Ski Ishockey

Er også spådd til å være et av topplagene i lag med Kongsvinger neste sesong. Spillerstallen er bortimot spikret i følge rapportene og det er klart at brødrene Jørgen og Kristian Moflag legger opp. Inn på keeperplass har Marcus Rustad kommet fra Sparta Sarpsborg U20 og skal konkurrere med fjorårets keeper Henrik Østli. Trener Ulf Berglund er svært positiv til de nye lagene fra Furuset og Narvik i 2. divisjon.

- Jeg synes det er utrolig positivt. Veldig bra for norsk ungdomshockey, det er bedre at dem får spille 2. divisjon enn at de må legge opp, jeg tror det kan bli bra på lang sikt, forteller Berglund til Hockey4You.


Den største stjerna i laget, Vegard Aspehaug, fortsetter også neste sesong for de blågule.


Tromsø Hockey

Trener Nathan Morry blir også å se i Tromsø-boksen neste sesong. Inn på keeperplass har de fått hentet unge Nikolai Sivertsen som kommer fra Haugesund samt at de har hentet inn Loic Dury fra Belgia. Dury spilte forrige sesong i GMHL (Greater Metro Junior A Hockey League) i Canada der hvor han gjorde 53 mål, 81 assist og 134 poeng på 42 kamper.


- Jeg kan si at vi satser med forsiktighet. Først og fremst er det vanskelig for Tromsø å få nye og ikke minst norske spillere opp til Tromsø enn hva det er for et lag i Oslo. Vi prøver å ta små skritt i stedet for å satse alt på en sesong, så vi prøver å være forsiktige, sier lagleder Erik Heestand.

Han legger til at han ønsker Narvik 2 varmt velkommen til 2. divisjon og at det kan bli neste sesongs store rivaloppgjør som man kan se fram til. Det er ca 3 timers kjøring mellom byene i nord og lagene har aldri møtt hverandre tidligere i seriesammenheng.


- Jeg synes det er kjempemoro, det blir på en måte et lite derby for oss. Tidligere har vi følt på en måte at vi har hatt det med Skien men nå blir det nok et ordentlig derby, sier laglederen om Narvik-kampene som vil spilles som lørdags- og søndagskamper til høsten.


Kristiansand IK

Laget ble nr. 2 bak Forus/Sandes på prosent i 3. divisjon forrige sesong men valgte å melde på et lag i 2. divisjon denne høsten. Trener er som i fjor, canadiske J.P. Villeneuve, som også spiller for laget. Toppscorer fra forrige sesong med 58 poeng, Marius Alnæs, fortsetter også for sørlandsklubben der hvor de er klare til å ta i mot 2. divisjon i flotte Idda Arena.


Pr. dags dato er 21 spillere klare for klubben der hvor blant annet Christian Dahle-Øfsti kommer fra Haugesund, Mads Pedersen fra Lillehammer U20, David Løvdal fra Storhamar U20 og ikke minst Markus Lindberg som spilte i Burträsk HC forrige sesong.


Furuset 2

Som følge av at Furuset fikk plassert sitt U20-lag i breddeserien har de heller valgt å melde på laget i 2. divisjon. Pål Dahlstrøm er trener for laget som nå teller 20 spillere. - Vi håper at 2. divisjon kan bli en bra arena for de unge som der hvor det ikke er plass til dem på U20 Elite rundt omkring. Selv om resultatene fortløpende ikke var så veldig bra i fjor så var utviklingen enorm på de spillerne som var på det U18-laget. Så vi prøver å finne en eller annen måte hvor vi kan være med å utvikle spillere på i norsk hockey. Vi ønsker å ta vare på "late-bloomers" noe jeg føler at norsk hockey ikke er i nærheten av å kunne ivareta, sier hovedtrener Pål Dahlstrøm til Hockey4You.


Narvik 2

Også her hadde Narvik et U20-lag som var plassert i U21-bredde hvor de vant overlegent forrige sesong og tapte kun to kamper totalt. Etter at flere av spillerne blant annet har gått til førstegangstjeneste så ble det kun et lag bestående av 10-11 spillere igjen fra forrige sesong. Narvik har da valgt å gi disse et tilbud ved å melde på laget i 2. divisjon og krydre laget med "hockey-pensjonister" som er bosatt i Narvik. En av disse er keeperen Steffen Skjold Fløholm som også skal inngå i trenerteamet.


- Vi har jo et antall tidligere hockeyspillere som har lagt opp men som bor og lever i Narvik som har spilt på et bra nivå, blant annet i Fjordkraft-ligaen. Dem er en gjeng som er motivert som skal styrke dette laget og være litt mentorer for de yngre spillerne. Men hovedfokuset vårt er å få utviklet de yngre spillerne som skal spille på dette laget, sier styreleder Jon Harr.


Sportssjef Martin Persson forteller at henvendelsen til "gamle gutta" har blitt tatt veldig godt i mot men er litt forsiktige med å fortelle hvem man snakker om. Allikevel klarer Hockey4You å overtale svensken til å røpe noen navn.

- Jeg er litt forsiktig med å si for mange navn for det er en del som er litt usikre men du skal få noen navn av meg. Steffen Skjold Fløholm, Markus Mossin, Tomas Laiho Trondsen og Tobias Sjödin, røper Persson.


- Hva med deg selv da?


- Haha, jeg må spørre sjefen hjemme først om jeg får lov til det. Men spøk til side så kommer jeg til å være med å trene og spille kamper ved behov men hovedfokuset er at det er de yngre spillerne som skal spille. Men det er klart at jeg er sugen på å spille hockey, det er ingen tvil om det, avslutter han.


Med det så vil det bli noen interessante oppgjør i 2. divisjon neste sesong og vi kommer tilbake med nærmere presentasjon av lagene.Comentários


bottom of page