top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Den nedslående Nidaros-nyheten: Jordan George ferdig for sesongen

Under gårsdagens Nidaros-seier over Gjøvik, ble stjernespilleren Jordan George skadet cirka midtveis i den andre perioden. Nå viser det seg at George er ferdigspilt for sesongen


Foto: TV2


I sin andre kamp på Gjøvik i helga måtte Nidaros se sin stjernespiller Jordan George gå av isen med en brukket ankel etter en duell med Albin Emanuelsson. Den svenske spilleren på Gjøvik var uforskyldt i hendelsen men i fallet i duellen landet han med kroppsvekten oppe på Jordan Georges bein som havnet i en feil vinkel. Det gjorde at ankelen brakk og George vred seg i store smerter på isen.


Dermed endte amerikaneren på Gjøvik sykehus og lagbussen ble to og en halv time forsinket på vei tilbake til Trondheim i påvente av spilleren skulle bli ferdig behandlet på sykehuset. George står med 40 poeng på 30 kamper og er naturligvis en av lagets viktigste spillere og den andre som blir langtidsskadet for Nidaros.Tidligere har det blitt kjent at Zebastian Bodini brakk ankelen og er ute for resten av sesongen han også og det er dårlig nytt for trener Victor Wallson nå som overgangsvinduet nettopp har stengt. Kenneth Madsø i det sportslig utvalget mener det nesten er litt utrolig at to spillere brekker ankelen på en måned.


- Ja, det er ganske uvanlig. Det tror jeg aldri har opplevd at to stykker på en måneds tid knekker ankelen i ishockey. Det er jo tross alt nesten den stiveste plassen man har på kroppen når man har på seg skøytene men det er jo sånn at skadeproblemene våre stopper aldri. Heldigvis er (Lukas) Rhodin tilbake igjen i spill og fikk prøvd seg litt i helga og det er bra.


- Hva betyr det for Nidaros Hockey i sluttspillet når man mister sin beste spiller?


- Han er jo en av de som på en måte skal produsere, det er det ingen tvil om. Samtidig som jeg føler at den siste måneden at vi har fått en litt større bredde i laget som kan påvirke kamper både med scoringer og pasninger. Så vi har mer å spille på enn han, sier Madsø.


Tror man kan overraske

Men det er utvilsomt en x-faktor i laget som Nidaros nå har mistet innenfor det viktige sluttspillet der hvor man jager et opprykk men skal først og fremst møte Grüner i et play-in.


- Det er jo helt klart så vi skulle gjerne ha hatt både han og (Zebastian) Bodini på isen nå på slutten av sesongen, det er det ingen tvil. Samtidig så må vi fokusere på det vi kan gjøre noe med nå og det er dem spillerne vi har. Vi er veldig fornøyd med den troppen vi har nå og vi tror vi kan overraske - det er en god "feeling" i laget, forteller Madsø til Hockey4You.For laget leder formtabellen i 1. divisjon etter det som kan omtales som en krisestart har det nå stabilisert seg til noe veldig bra og laget står per i dag med 9 strake seire som er godt å ha med seg inn til sluttspillet.


Samtidig som man i Trondheim har sett både Grüner, Gjøvik og ikke minst Narvik forsterke og fylle opp troppene sine endte trønderne med én signering i backen William Henriksson fra Ski Ishockey. Klubben gjorde flere fremstøt på spillere som av forskjellige årsaker ikke endte med noen overgang. Deriblant Johann de Jonge som valgte å bli i Bergen og Markus Persson som endte med å gå til Ski Ishockey og dermed ingen flere spillere inn før overgangsvinduet stengte.


- At vi ønsket en løper? Ja, vi ønsket en back også. På det tidspunktet så var det fortsatt uvisst med Rhodin, vi ønsket ikke å gå inn i play-in med 6 backer for nå har vi hatt flyt lenge med skadesituasjonen på backene. Og Bård (Solheim) har gått inn og gjort en kjempejobb for oss så det har vært veldig positivt også, sier han.


Madsø forteller videre:


- I utgangspunktet hadde vi ikke mer midler enn det spleisen (signeringen av W. Henriksson) ga og vi ønsket oss Markus Persson også men det er jo egentlig bare å gratulere Ski med en flott spiller.


Nidaros har igjen Bergen førstkommende helg i dobbeltkamper før play-in starter 28. februar.

Comments


bottom of page