top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

De usynlige helters kamp - sterk Comet-seier på bortebane

En morsom og jevn kamp der hvor 4. rekkene fremstod som de mest viktige og avgjørende i stillingskrigen i Lørenskog Ishall. Comet dro i land en 2-1 seier og har nå en stor fordel når de skal spille på hjemmebane i morgen

Foto: H4Y / OCN


Kamp nummer tre på seks dager for lagene hvor bortelaget åpnet best i denne play-in kampen med mål etter drøye syv minutter i powerplay med Andreas Laschitza. Deretter tok Lørenskog over kampen i første periode og presset på for utligning. De skulle skje ved Kevin Berg som banket inn 1-1 slik at lagene stod likt til pause.


Andre periode bød på to angrepsvillige lag med store sjanser for begge parter uten resultater. Men det er verdt å merke seg at perioden var verdt inngangspengene alene der hvor lagene tok hverandre ut og det var til tider meget jevnspilt. Den største sjansen var det Elias Hult som stod for i slutten av perioden da skuddet hans traff tverrliggeren, fortsatt 1-1 etter to perioder og 20-18 i skudd til hjemmelaget.

Pussig nok skulle kampen avgjøres på tilfeldigheter etter at William Olofsson slenger i vei en puck fra backplass inn mot mål som forandrer retning via Tan Hellerøds skøyte og Julian Nylén i Lørenskog-målet blir utspilt. Etter dette forsvarer Comet seg godt, lukker igjen bak sammen med en god Jesper Ekeberg. Hjemmelaget tar ut keeper uten uttelling og taper med det hjemmefordelen, i morgen er det vinn eller forsvinn for Lørenskog i Halden Ishall.


Etter kampen møtte vi en ekte Halden-gutt i Håkon vaglen som signerte en langtidskontrakt med Comet før sesongen, han var naturligvis fornøyd med at Comet har tatt et steg nærmere kvalik.


- Det er helt fantastisk for vi viser en utrolig moral, vi får jo et momentum i serien her nå og på mandag skal vi avgjøre det, sier Vaglen.


- Du er jo fra Halden, hvor mye betyr det for deg?


- Det betyr jo litt ekstra siden jeg er født og oppvokst i Halden og det var derfor jeg kom tilbake også og signerte 4 år nå nettopp. Kval er på en måte drømmen da så vi går for det nå.

Kampen var på mange måter preget av spillere som vanligvis ikke får de største overskriftene eller gjør de fleste målene. Henrik Holme spiller i den tidligere omtalte og kanskje litt usynlige 4. rekka som som har sin rolle i kampene. 23-åringen er inne i sin 4. sesong for Comet og synes det var en deilig seier.


- Ja, det er deilig. Vi starter bra tidlig og får et mål i powerplay og så lugger det ganske bra i powerplay framover og vi får mye muligheter men det blir litt stillingskrig i midten der. Det kommer et typisk sluttspillsmål hvor man bare legger pucken inn som bare spretter inn, det er deilig, forteller Holme til Hockey4You etter kampslutt.


Comet-trener Fredrik Glader har tidligere uttalt til Hockey4You om hvor fornøyd han er med å ha sin 4. rekke i verktøykassa som coach i Comet:

"Jeg synes også at vår 4. rekke med Holme, Hov Johnsen og Bjørnson gjør et fantastisk arbeid og kjøper sin rolle i laget. De er utrolig, utrolig nyttige spillere for oss og de er virkelig inne å kjører og jobber ræva av seg for at laget skal vinne og lykkes - dem har kanskje ikke mest spilletid av alle men de har sin spilletid, så gir dem 100 % og det er sånne ting som gjør en trener veldig glad å se"


- Det er deilig selvfølgelig å få litt skryt og den jobben vi gjør er ikke alle som ser og det er mange av meg. Vi har Gabriel (Bjørnson), vi har Sindre (Hov Johnsen), vi har (Alexander) Høvik, vi går rundt og dreper kampen for vi vet at vi ikke skal score 2-3 mål i rekka vår. Dem andre scorer mål og vi gjør 0-0 så blir det seier som regel, forteller Holme.

- Er det sånne kamper her som dere skinner på en måte?


- Det er her vi er best vettu, det er her hvor det går fort, det er jevnt og man må spille litt tøft og spille litt på kanten. Det er de kampene vi liker og er moro å spille. Nå kommer dem til oss i morgen og skal få kjenne hvor tøft det er å møte oss hjemme, vi begynner å komme litt under huden på hverandre og kjenne hverandre. Dem skal ikke dra derfra med en seier, for å si det sånn, avslutter Holme.


Den 4. kampen spilles i Halden Ishall i morgen kl. 19.00. Narvik er allerede klare for kvalik etter tre strake seire mot Nidaros.


Se høydepunkter og hele intervjuene med Håkon Vaglen og Henrik Holme i videoen under:


Bildene fra kampen:

Foto: H4Y / OCNComments


bottom of page