top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Comet-sjokket: Håkon Vaglen bryter langtidskontrakten, går trolig til rivalen

Publikumsspiller i Halden og en av klubbens DNA, Håkon Jonas Vaglen, har blitt enig med klubben om å bryte fireårs-kontrakten han er midt inne i. Vaglen er trolig høyaktuell for en annen toppklubb i 1. divisjon neste sesong

Foto: Sofie Alexandra Kitterød


Det var i går kveld at Comet slapp sjokknyheten om at en av klubbens aller viktigste spillere, den lokale helten og publikumsspilleren, Håkon Vaglen, hadde informert klubben om at han ønsket å terminere fireårs-kontrakten som han signerte den 25. april 2021. Han hadde da to år igjen av den pågående kontrakten.


Vaglen var 13 år når han så moderklubben gå konkurs i 2009 og måtte fortsette juniorkarrieren i Sparta. 25-åringen har spilt de siste 6 årene på A-laget og skrev under en langtidskontrakt med klubben for to år siden og skulle være med på reisen med å få laget tilbake i Eliteserien som han så forsvant ut av som barn.

"Jeg signerer langtidskontrakt, fordi jeg har et brennende ønske om å rykke opp. Nå kommer det et generasjonsskifte, jeg ønsker å være en markant og tydelig leder i dette skiftet. Jeg skal sette standarden nå, og jobbe på. Neste sesong blir nok litt gjenoppbygging og det er viktig med kontinuitet nå, det er derfor jeg signerer lenger", sa en stolt Vaglen når kontrakten var signert tilbake i 2021.


Vaglen er umåtelig populær innad som rundt klubben for blant annet sin oppofrende spillestil og sitt store hjerte for klubben som en vaskeekte haldenser. Sammen med kaptein Herman Kopperud er de blitt kjent for å være klubbens DNA og en av de viktigste spillerene med å få Comet tilbake til toppen av norsk hockey.


"Så jeg tenkte at jeg kanskje skulle utfordre meg sjøl og se om jeg kan gjøre det jeg har gjort her i mange år et annet sted"

Haldenseren skjulte heller ikke den store skuffelsen og var svært langt nede i kjelleren over å ha tapt mot Lørenskog med minst mulig margin i den siste kampen i årets kvalik, der hvor klubben i hans hjerte var ett mål unna fra å rykke opp. Nå er Comet-kapittelet over for denne gang og 25-åringen søker nå utfordringer i en annen klubb enn grønt.Vaglen uttrykker at han selv kanskje også er litt overrasket over at det ble som det ble denne gangen.


- Ja, forsåvidt så er jeg jo det. Jeg hadde egentlig ikke sett for meg det egentlig men så har jeg begynt å tenke på det - fader jeg blir 26 år, ferdig med utdanning nå og har ikke noen særlig forpliktelser her annet enn familien på en måte. Så jeg tenkte at jeg kanskje skulle utfordre meg sjøl og se om jeg kan gjøre det jeg har gjort her i mange år et annet sted, sier Vaglen til Hockey4You dagen etter at bomba smalt i Halden.


"Etter den kampen så gråt jeg i to timer i strekk"

Og han har på ingen måte vondt ord å si om klubben i sitt hjerte men at det var på tide å gjøre noe annet enn det trygge hjemme i Halden.


- Det har skjedd masse positivt i klubben siden jeg kom, absolutt. Jeg tror Comet er i en positiv utvikling nå med "Leffe" (trener Leif Carlsson red. anm.) og laget dem har signert og sånne ting men jeg har rett og slett kommet til det punktet å være litt egoist og tenke på meg sjøl. Og det gjelder hva jeg har lyst til og sette meg sjøl foran klubben akkurat nå, det å tre på meg en annen drakt og prøve noe annet, sier han.

- Skjønner du at folk er overrasket over den avgjørelsen med tanke på Comets sine opprykksambisjoner?


- Ja, absolutt. Det kommer som en bombe sikkert når sånne ting skjer men hva folk mener og tror det bryr jeg meg ikke så mye om egentlig for det handler om meg og min personlige gnist med å fortsette å satse på hockey, ta steget bort fra det nære og kjære og ta et lite eventyr egentlig.


Den enorme skuffelsen etter Lørenskog-tapet

Tapet mot Lørenskog i kvaliken var tungt å bære for 25-åringen som førte til at han gråt for første gang i voksen alder.


- Veldig, i voksen alder etter tenårene så har jeg knapt gjort det men etter den kampen så gråt jeg i to timer i strekk etter at vi tapte den kampen. Det begynte 30 sekunder før sluttsignalet og tenkte at dette går faen ikke, så den var utrolig tung. Det har vært vanskelig å bearbeide den skuffelsen lenge men hadde vi rykka opp så hadde jeg garantert blitt. Den skuffelsen er en del av det på en måte men det er ikke hovedgrunnen til at jeg drar nå, forteller en lavmælt Vaglen til Hockey4You.


At overraskelsen på Comet-kontoret var stor når Vaglen slapp nyheten, er det ingen tvil om. Men det var heller aldri snakk om fra klubbens side å stå i veien for Vaglens veivalg videre, selv om det skulle bli en konkurrent til Comet.


- Klubben har vært fantastiske i hele prosessen og det er jeg fantastisk takknemlig for at det ikke vært noe hindringer rundt det. Det er kanskje litt breialt å si det men det føler jeg at jeg fortjener også etter de åra her. Jeg har satt klubben foran meg selv ved mange anledninger og har bidratt til å bygge opp en treningskultur som virkelig har satt seg sammen med Herman (Kopperud) og Alexander Høvik og de som på en måte har vært med en stund, sier Vaglen og legger til:


- Så har jeg vært med å trent de yngre lagene på fysbit gjennom flere sommere og stilt opp på den måten. Jeg føler at både jeg og klubben har hatt en fin prosess og tatt hverandre i henda og sagt på gjensyn.


Håkon Vaglen blir veldig emosjonell midtveis i intervjuet når han snakker om sin tid i Halden-klubben og må ta pause før han går videre.


- Jeg legger ikke skjul på at det er tøft og vanskelig og sånn. Man kjenner jo på de følelsene at man svikter mange, tar et valg og må dra. Allikevel har jeg kommet til det at jeg setter meg selv først og så får vi se hva som skjer. Uansett hva som skjer så kan det hende at jeg driter meg loddrett ut og går til helvete på en måte. Da får jeg bare står for det og si at jeg prøvde, forteller han.


"Håkon har vært en viktig brikke i Comet med sin treningsvilje og sitt engasjement i klubben"

- Hva blir høydepunktene du tar med deg fra tiden i Comet?


- Høydepunktet var vel egentlig det største bunnpunktet på en måte. Spille en opprykkskamp foran en fullsatt Halden Ishall men nå klarte ikke vi å vinne den da så det blir på en måte et høydepunkt og et bunnpunkt. Det er ikke noe tvil om at serien vi hadde mot Nidaros der, den var kul. Det er jo en ordentlig boost for 1. divisjon og blest rundt det nest øverste nivået i Norge. Ikke minst alt som skjedde rundt det så var det en fantastisk følelse. Så må jeg også trekke frem play-in seieren mot Lørenskog også (3-2 i kamper 21/22-sesongen) var også dritkul.

Han legger til:


- Når jeg tenker tilbake så har vi spilt noen fete kroneskamper også men det er de to play-in seriene og den biten der som virkelig sitter igjen.


Hockey4You erfarer at Narvik er den største favoritten til å signere Vaglen for neste sesong og at haldenseren gjenforenes med sin tidligere trener Fredrik Glader. Men Vaglen ønsker verken å bekrefte eller avkrefte hvor han havner til høsten.


- Foreløpig så har jeg ingen kommentar til hva som skjer videre men det kan bli et annet 1. divisjons lag for det lukker jeg på ingen måte dører til, men vi får se hva som skjer til uka og se om jeg kan ta en avgjørelse så raskt som mulig, sier han.


Leit at Vaglen forlater Comet

Styreleder Thorbjørn Danielsen har vært i klubben i mange år og fulgt Vaglen i klubben. Han synes det selvfølgelig er leit at Vaglen forlater klubben samtidig som han respekterer avgjørelsen fullt ut.


- Jeg var jo ikke forberedt på at dette skulle skje så overrasket var jeg jo, for å si det sånn. Håkon har vært en viktig brikke i Comet med sin treningsvilje og sitt engasjement i klubben. Han har vært en lokal gutt som har gått foran med sin treningsvilje og har alltid satt laget foran seg selv, sier Danielsen.


- Blir det vondt å se han i en annen drakt til høsten?


- Det er vel ikke noe jeg gleder meg til for å si det sånn men det er bare sånn det er. Håkon er en person vi har satt pris på, og håper at vi ser han i klubben igjen på et senere tidspunkt, sier han videre.


- Men det er ikke bare til å erstatte et klubbikon med de følelsene han har og det å være klubbens DNA, man får ikke kjøpt det for penger?


- Nei, det gjør du ikke. Nå har vi fått litt nye kort på hånda og det er det vi må forholde oss til. Nå er jo dette også ferskt for oss og det tok ikke lang tid til vi fikk informasjon til vi la det ut. Så det er forholdsvis også ferskt for oss og nå må vi sette oss ned og se hva vi skal gjøre. Men som vi sier så ønsker vi han lykke til og så må vi se hva vi kan gjøre slik situasjonen er nå, avslutter styrelederen til Hockey4You.


Comments


bottom of page