top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Comet-seier på straffer i toppoppgjøret

Det var Comet som tok seieren i Trondheim på straffer etter en svært jevn og fartsfylt kamp

Foto: H4Y / OCN


Det var andre plassen som møtte fjerdeplassen i 1. divisjon i det som ble jevnt og hett oppgjør mellom to lag som kriget kampen gjennom. Og det var Nidaros som skulle starte kampen best som kom ut i høyt tempo og styrte store deler av førsteperiode. Det skulle betale seg ved at toppscorer David Hallström fikk sette pucken i målet på tampen av perioden der hvor Nidaros var klart det beste laget.

Sakte men sikkert jobbet Comet seg inn i kampen og kontroll utover perioden. Det skulle være en heldig Daniel Trnavský som skulle få kreditert scoring til Comet i det som så ut som et selvmål av hjemmelaget. Kampen bar preg av av at det var et toppoppgjør med mye gruff uten at dommerparet dømte bort kampen av den grunn.

Det var på mange måter keepernes kamp hvor både Alexander Johansson og Simon Zurawski stod meget godt for begge lag og hindret flere scoringer selv om det både var powerplay og gode sjanser til hvert av lagene i den andre og tredje perioden.

Det var stort sett lite sjanser i sudden death men unntak av 20 sekunder igjen da Lukas Rhodin kom alene med keeper og kunne ha avgjort kampen, dessverre for hjemmelaget klarte ikke 22-åringen fra Åmål å sette pucken i kassa. Dermed måtte oppgjøret avgjøres på straffer der hvor Jørgen Grøndahl og Olof Laschitza hadde hver sin scoring og Nidaros hadde ingen scoringer. Dermed tok haldenserne ekstrapoenget med seg tilbake til hotellet.


- Det var bittert. Tungt å tape en slik match, verste er å tape sånne et-måls kamper, sier Ole Christan Westad Larssen etter kampslutt i Leangen Ishall.

- Hvordan ser du på kampen sett over ett?


- Jeg synes vi spiller en bra første periode og så detter vi litt ned i andre og tredje. Vi henger ganske lenge nede i den dype dalen som vi ikke kommer ut av og da får dem momentum, sier han.


Av alle ting pådrar Nidaros seg lagstraff for å ha for mange spillere på isen to ganger i den andre perioden som også resulterer til Comets første mål i kampen. Det mener Westad Larssen er utilgivelig.


- Ja, det skal ikke skje i toppmatch, det er uaktuelt. Jeg vet ikke hvordan det kan skje og veldig kjipt i en sånn match men Alex (Johansson red. anm.) står på hue for oss og holder oss inne i matchen - han er helt fantastisk, sier trønderen videre.


- Jeg satt med en følelse at dem var nærmere 2-1 enn hva vi var 2-1. Vi har jo powerplay som vi roter litt bort og fem mot tre som bør sitte, alt i alt så blir vi jobba i hjel. Det er synd i en toppmatch med så mye publikum.

For det var nettopp en glede i seg selv at så mange hadde valgt å ta turen til Leangen Ishall på en regntung lørdag ettermiddag. Hele 948 tilskuere hadde funnet veien inn til oppgjøret inkludert en liten gjeng i fra Halden også som heiet fra bortelaget.


- Det er klart at man kjenner at det er litt ekstra, tempo er bra og tight hele veien så det var absolutt en toppmatch verdig, sier sarpingen Tobias Skaarberg.


For de fremmøtte i hallen fikk god valuta for pengene i en kamp som hadde en nerve i seg helt til siste slutt og Skaarberg var som vanlig i sentrum når det var gruff, diskusjoner med motstanderen og dommerne underveis i kampen.


- Jeg tenker at det hører med litt når det er sånne toppmatcher, da gjelder det å ta de mulighetene man får til å komme inn under huden på motstanderne og dommerne. Man har jo blitt litt rutinert opp gjennom åra så man vet jo litt hvilke knapper man skal trykke på for å kunne få dem litt ut av fatning, det er en del av jobben, utdyper den erfarne backen.

- Hvordan opplever du kampen i dag?


- Jeg synes vi gjør årsbeste egentlig, stabilt gjennom hele kampen. Ganske jevnt fram til halve andre perioden, etter det så synes jeg vi egentlig tar over mer og mer. Vi har flust av muligheter til å avgjøre i dag men dem har en utrolig bra keeper i tillegg til at vår egen keeper stod veldig bra, fortsetter Skaarberg til Hockey4You.

Etter to strake tap mot Gjøvik er den assisterende kapteinen fornøyd med å kunne slå tilbake med en seier mot det som kan se ut til å bli den tøffeste rivalen i 1. divisjon denne sesongen.


- Jaja, absolutt. Vi var ikke fornøyd med de to matchene mot Gjøvik, ikke i nærheten. Vi hadde et møte etter de to kampene, vi måtte spille mer som et lag og det gjør vi til de grader i dag føler jeg, avslutter Skaarberg.Comments


bottom of page