top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Comet med sin første hjemmekamp i toppligaen for første gang på 14 år

I dag er det seriestart for haldenserne der hvor de opplever å spille i landets øverste liga for første gang siden 2009

Foto: H4Y / OCN


Det har vært en lang og kronglete vei for Halden etter at klubben gikk konkurs før seriestarten i 2009 og etter 11 sesonger i 1. divisjon er de tilbake til Elitehockeyligaen. Men som flere ande lag sliter de også med skader i troppen før seriestarten og har hentet inn finske Sebastian Kauppila på korttidskontrakt og lånt inn den unge siddisen Thomas Higson fra Stavanger Oilers.


I treningskampene har det vært til dels gode resultater hvor de slo Forshaga 3-2 to ganger, vant 5-1 og tapte 2-4 mot Skövde, tapte for Sparta 3-7 og slo Lørenskog 3-2 borte.


En som er veldig klar for å kunne komme tilbake til isen er keeper Kristian Høvik som deltok på Kick Off for Comet på Jordal Amfi tidligere denne uken. 23-åringen har ikke spilt kamp på et år etter at han fikk en kneskade på Idrettens dag i Halden.


- Ja, nå er jeg tilbake 100% med en lang opptrening, sier Høvik under eventet på Jordal.


Han fortsetter:


- Det er første gang jeg er på Jordal og det er en utrolig arena og det er litt annet enn da jeg sist spilte kamp mot Hasle. Men selve oppkjøringen har vært lik så langt Vi har alltid vært profesjonelle og av den grunn har vi endt opp der vi er nå i EHL, der vi hører hjemme.Under eventet på Jordal kunne Kasper Wikestad fortelle at han mente Halden Ishall hadde sin sjarm i ishockeyen. Markedssjef Sindre Matias Hov Johnsen forteller at klubben jobber målrettet mot å bli bedre hver dag på flere områder som skal kunne gjøre klubben suksessfull.


- Comet som klubb har drevet de siste fem årene med et langsiktig prosess med et mål om et opprykk. Vi skal være bedre på den sportslige oppfølgingen av laget fordi vi kan ikke konkurrere på lønn. Vi må ha mange samarbeidspartnere og jobbe tett med dem, vi må drive sunt økonomisk og ha et bra arrangement og det er det vi har drevet med de siste årene og at vi fortsetter med den samme prosessen, sier Hov Johnsen.


Han forteller videre:


- Så blir det i et større omfang selvfølgelig og det blir større sponsorer som ønsker å øke, det blir tv-sendinger så det blir mer og mer av det. Så det blir en større organsisasjon men vi driver på den samme måten.


Kristian Høvik skal konkurrere med Arvid Ljung og han har bare lovord å si om sin svenske makker i Comet-målet. - En veldig god keeper og en fin fyr. Vi har hatt en veldig fin oppkjøring sammen og jeg føler vi utfyller hverandre veldig bra, vi kan lære mye av hverandre begge to og det kommer til å bli en veldig fin sesong hvor vi kommer til å konkurrere bra sammen, sier Høvik.


Comet møter Lørenskog til dyst i Halden Ishall i det som er TV-kamp på TV2 kl. 18.00.


Se hele videoen med Sindre Hov Johnsen og Kristian Høvik fra Kick Off på Jordal i videoen under:


Comments


bottom of page