top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Comet med en sterk seier etter trenerbyttet - er tilbake på EHL-sporet

Kampen mellom Comet og Ringerike ble jevn og en nervepirrende affære, men hjemmelaget med ny energi i troppen kunne dra i land den svært viktige seieren og er fortsatt fullt med om å beholde plassen i EHL


Foto: H4Y


Det var i går at trenerteamet til Comet ved Leif Carlsson og Niklas Huvivuori valgte å trekke seg etter at laget hadde tapt de to første kampene i EHL-kvaliken. Som følge av det har Halden-klubben hentet inn trioen Dan Nygård, Herman Kopperud og Thomas Engebretsen til å overta treneroppgavene for resten av sesongen og ble kastet rett ut til ulvene når de møtte Ringerike til en nesten "vinn eller forsvinn"- kamp.Og Comet svarte raskt på tiltale og etter bare 17 sekunder etter dropp satt den første pucken i nota signert av Daniel Trnavský. Og det var også med å prege den første perioden i stor grad der hvor haldenserne var det beste laget sett over ett.


Hjemmelaget fikk straffe midtveis i den andre perioden og der kunne Axel Lindström gjøre 2-0 til de grønnkledde før Sebastian Åkesson reduserte for Ringerike til 1-2 i powerplay etter drøye 17 minutter.


I den siste perioden ender det resultatløst slik at Comet kunne notere seg for sin første seier i kvalserien og er da fortsatt fullt på høyde til å kunne beholde plassen i EHL. Og Comets David Nilsson er fornøyd med at laget viser karakter og kan bygge videre på etter at man har ligget langt nede etter de to første matchene for laget.- Vi som gruppe fikk et beskjed i går at Leif og Niklas ikke skulle fortsette og vi skulle få inn to nye og en tidligere spiller som skal bli trener. Herman (Kopperud) er skadet og vi vet hva han betyr på isen så jeg tror det er mange som spiller for han i dag, jobber hardt, dekker skudd og det man skal gjøre i en kvalik for vi ser ut som et lag i dag, forteller en lettet David Nilsson til Hockey4You etter matchen.


Men han er klar på at det er mye jobb som gjenstår når gruppespillet skal snu og man skal møte alle lagene på nytt til nye spennende matcher.


- Nå er det ingen prestasjoner som teller men 3 poeng. Det som vi gjør i dag er jævlig kul å se og noe vi kan ta med oss videre. Vi skal feire i kveld men i morgen når vi kommer hit på trening igjen så er det litt godt humør og så skal vi lade om, vi har ganske lang hvile til neste match og det er bra, sier han.Og på søndag møter man Grüner som tapte på straffer mot Narvik i kveld men leder fortsatt gruppa.


- Det er ingenting som er klart og nå har vi Grüner på søndag. Fransson (Lukas red. anm) har vel kommet ned på jorda snart, han tror nok at han skal komme hit på søndag og tro at han er noe men sånn det funker ikke. Vi skal kjempe mot dem og det er kult å komme inn med ny energi og jeg håper at vi kan gjøre noe bra mot dem.


- Blir det noen ekstra taklinger på Fransson?


- Nei, det tror jeg ikke. Jeg holder meg til mitt så får han holde seg til sitt. Når vi spilte i Grüner så fikk dem litt for mye plass og tok vare på det, dem er dyktige når dem får tid så det får bare bli til at vi holder fokus på vårt, avslutter han.


Narvik tok også en viktig seier mot Grüner foran 809 tilskuere i Nordkraft Arena der det måtte straffeslag til for å avgjøre mellom lagene. Det betyr at Grüner topper tabellen med 7 poeng og Narvik følger etter med 5 poeng. Comet og Ringerike på de neste plassene med 3 poeng.


Ny kamp for Narvik på fredag når de møter Ringerike i Nordkraft Arena mens Comet tar i mot Grüner i Halden Ishall på søndag.Comments


bottom of page