top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Comet: - Må spille minst like bra som vi gjorde mot Nidaros for å hevde oss

Haldenserne viste en sterk lagmoral og god formstigning i play-in serien mot Nidaros og trener Leif Carlsson mener laget må spille minst like bra om ikke bedre for at de skal hevde seg mot enda bedre motstand i kvaliken

Foto: SJ Photo


Det har på mange måter vært en frustrerende sesong for Halden-laget der hvor sentrale spillere har vært preget av skader og keeperproblemet etter at Kristian Høvik ble langtidsskadet er godt kjent. Dog har Simon Zurawski spilt seg stort opp i play-in selv om flere hevder at det er der skoen trykker om man skal lete etter svakheter hos de grønne.


"Det var en fantastisk følelse når pucken gikk inn oppe i Leangen"

Allikevel vil flere hevde at Comet havnet på en noe skuffende 4. plass i serien etter forventingene som man hadde til laget før sesongen men dog så har man imponert når det gjaldt som mest. De fleste ventet at Nidaros skulle gå videre fra oppgjøret men haldenserne ville ha et ord med i laget og slo dem over fem dramatiske kamper og til enorm skuffelse i Trondheim.

Nå er de i kvaliken for andre året på rad, i fjor tapte de alle sine kamper men det er knyttet større spenning denne sesongen om de kan hevde seg i noe mer grad enn forrige gang.


- Jeg mener vi hadde et lag som skulle sloss og ta oss til kvalik. Under reisens gang så har vi hatt en enorm berg- og dalbane når det gjelder skader på våre ledende spillere. Ser vi totalt så er vi omtrent 70 matcher færre enn for eksempel Nidaros på ledende spillere i løpet av sesongen. Det er jo ganske mye når man har en tynn tropp, sier Comet-trenere Leif Carlsson.


- Men nå er vel Comet i en stigende formkurve kan man vel si? Man så vel litt hvor bra Comet egentlig er mot Nidaros?


- Ja, det var det jeg synes var fantastisk morsomt at gutta fikk vise seg fra sin beste side og i tillegg positivt for klubben som gjør alt og vil ta det neste steget. Med mye hindringer under reisens gang så har vi nå fått tilbake de fleste så vi har kunnet trene bra med de gutta og få spille i de situasjoner som man er vant med og liker å spille, sier Carlsson og legger til:


- Det var en fantastisk følelse når pucken gikk inn oppe i Leangen.


"Ja, Grüner hjemme må man vinne sier folk men samtidig så må man ha respekt for at vi møter et Fjordkraft-liga lag"

Det ble dramatiske kamper publikum ble vitne til hvor kampene fort kunne snu begge veier underveis og i tillegg til en del utvisninger i kampene. Men Carlsson forteller at han prøvde å holde seg rolig så godt han kunne under serien.- Jeg forsøker etter det jeg har vært gjennom som spiller, leder og erfaring om å prøve å beholde roen, viser vi ledere at vi er rolig så beholder spillerne roen også. Det er mye følelser og mye hormoner som løper rundt i en sånn kamp som det var der opp i den femte og avgjørende kampen fra begge lag. Jeg synes serien i seg sjøl var ganske fra, forteller Carlsson.


Han skyter inn:


- Jeg synes det var det fem beste kampene våre denne sesongen så langt.


Den sindige treneren mener at laget må prestere veldig bra i de kommende kampene i kvaliken for at de skal ta noen poeng mot antatt bedre lag.


- Det er klart at Grüner og Ringerike kommer fra en høyere liga og har en annen tropp å håndtere. Men så er det jo slik at kvalik er jo kvalik og dem kommer jo med en følelse hvor de har alt å tape og ingenting å vinne, vi er tvert om. I tillegg så må vi prestere å spille minst like bra hockey som vi gjorde mot Nidaros om vi skal vinne mot disse lagene. Kampen i kveld blir en pekepinn på hvor vi står hen, påpeker den svenske Comet-treneren.


- Ja, for Grüner er kanskje det laget dere "må" slå om ikke annet?


- Det er seks kamper og 18 poeng å spille om. Jeg tror nok at 10-12 poeng bør man ha for å være med å sloss om disse plassene for jeg tror at alle kommer til å slå alle. Tar man 12 poeng ut av de 18 så er man jo med der oppe men vi får se. Ja, Grüner hjemme må man vinne sier folk men samtidig så må man ha respekt for at vi møter et Fjordkraft-liga lag, forteller han til Hockey4You.

Foto: H4Y / OCN


Samtidig understreker han at disiplin blir viktig i kvaliken der hvor blant annet Ringerike havnet på 4. plass i Fjordkraft-ligaen i powerplay med sine 23%.


- Jeg var å tittet på Grüner for to og en halv uke siden når de spilte mot Sparta så de har jeg et ganske bra bilde av mens Ringerike må jeg se mer på video. En trener forsøker jo å maksimere situasjonen rundt sitt eget lag og gjøre det vanskelig for motstanderne, jeg kjenner at vi er en gruppe nå med enorm positivitet og spiller kanskje vår beste ishockey.

Så håper jeg vi kan spille enda litt bedre så vi kan være med å bråke litt i denne kvaliken, avslutter han.Beste poengplukkere for Comet denne sesongen: (Seriespillet/play-in)


Comments


bottom of page