top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Comet henter en Stjernen-spiller: - Vi gleder oss til å komme i gang med han

Oppdatert: 2. nov. 2022

Det har kommet en åpning i Comets sitt lag som nå har gjort at de har valgt å hente Stjernen-spilleren Casper Myklebust (18) til en permanent overgang for resten av sesongen

Foto: H4Y / OCN


Casper Myklebust har stort sett holdt til i Stjernens ungdomsavdeling på U18 og U20-laget men har også fått prøve seg på A-laget senest forrige sesong. Han var med i troppen i 11 av kampene og spilte i 8 av dem med et snitt 4,44 min pr. match. Denne sesongen fikk han prøve seg i treningskampene hvor han blant annet scoret Stjernens en av to mål i 2-8 tapet mot Södertälje i sesongoppkjøringen.


- Det har åpnet seg en plass hos oss etter at vi har en spiller på vei ut. Vi håper at han egentlig kan komme inn med en frisk boost, vi trenger det nå. Han har spisskompetanse i angrepsspillet sitt og har jobbet med å utvikle seg defensivt også. Han er en center så han vil jo få brukt for de defensive egenskapene på et høyere nivå, sier sportssjef Martin Engebretsen til Hockey4You.

Etter at det ble klart at Oskar Hovland skulle forlate Comet, har klubben jobbet med å finne en erstatter. Stjernen-spilleren har vært på blokka til Comet fra før av og Engebretsen fikk selv se Myklebust i aksjon når U20-laget til Stjernen møtte Lørenskog i forkant av Comets sin kamp i Lørenskog Ishall på søndag og han likte det han så av 18-åringen.


- Ja, vi så jo at han har et knepp opp på flere, det er bra speed på han og ser at han posisjonerer seg veldig lurt. Så det blir spennende å se hvordan han takler neste steg som 1. divisjon blir. Han virker "taggad" og klar så vi gleder oss til å komme i gang med han, fortsetter sportssjefen om Myklebust i grønn trøye.


18-åringen er toppscorer for U20-laget til Stjernen så langt denne sesongen med 11 poeng på 12 kamper og har allerede vært på treninger med Comet i forrige uke. Etter rapportene Hockey4You har fått skal trener Leif "Leffe" Carlsson ha vært veldig fornøyd med det han så av unggutten på Comets sine treninger.


- Han ønsket å prøve seg på et høyere nivå enn U20 og Stjernen er et lag i vinden om dagen, tøft å ta seg inn i den troppen. Han har vært der inne før men så vel ikke helt at muligheten lå rett rundt hjørnet. Da ønsket vi å prøve han og han var på trening med oss forrige uke og det var veldig positivt, sier Engebretsen og forsetter:


- Det er en spiller med et stort potensiale, helt klart. Han er veldig temposterk, bra spillforståelse og vi ser at han har med seg hue. Det kan absolutt være en liten joker dette her altså, sier en fornøyd Engebretsen om sin nye signering.


Trnavský-skade mindre alvorlig enn først antatt

Som Hockey4You skrev om på søndag ble Daniel Trnavský skadet under matchen mot Lørenskog i det som kunne se ut som en alvorlig kneskade for 28-åringen. Trnavský var ute med en langtidsskade i kneet hele forrige sesong men kom da til Comet på slutten av sesongen. Nå er det etter rapportene det andre kneet som har fått seg en trøkk men de innledende undersøkelsene viser at ikke noe har gått inne i kneet.

- Det var ikke så alvorlig som fryktet, han har gått på egen maskin. Det var en kraftig smell og han skal til en ny behandling i dag så får vi se hvordan det utvikler seg, sier Engebretsen. Både Jørgen Grøndahl og Calle Behm stod over kampen i Lørenskog og rapportene fra Halden sier at Grøndahl er tilbake på is og trener mens Behm er på en såkalt "dag til dag" skade men vil trolig stå over kamper fram til landslagsoppholdet, det betyr de to neste kampene for de grønnkledde. William Olofsson har kun spilt en kamp denne sesongen for Comet i matchen mot Narvik den 15. oktober men rapportene sier at svensken nå er tilbake i trening.


Ikke fornøyd med keepersituasjonen - har letet etter norske keepere

Engebretsen er dønn ærlig om at keepersituasjonen i klubben ikke har vært bra nok med tanke på de ambisjonene man har i Halden. Den tiltenkte rollen var blant annet satt til haldenseren Kristian Høvik som skulle få lov til å skinne i år men ble skadet under Idrettens Dag arrangert av Halden Idrettsråd og er borte for resten av sesongen. Høvik er operert i beinet og er trolig ute de neste 4-6 månedene før opptrening starter.


Simon Zurawski var i Comet for 10 år siden og har stort sett spilt på fjerde nivå i Sverige de senere årene i svensk divisjon 2. Til nå har klubben måtte stole på sin andre keeper men Engebretsen er ærlig på at Zurawski ikke har hatt det nivået som er forventet av klubben.

- Vi har et mål om å få Simon (Zurawski red. anm.) opp på det nivået vi vet han har. Nå har han hatt en trøblete sesongstart men nå har sesongen kommet i gang så nå må vi begynne å kreve litt mer men vi lider jo litt av at Høvik er borte, sier sportssjefen.


I mellomtiden har Comet hentet norske 21-åringen Nikolai Tukun Eriksson og svenske August Eriksson som også kommer fra svensk 4. nivå på prøvespill til å avlaste Zurawski i det tette kampprogrammet klubben har for tiden. Allikevel er klubben bundet av regelen om å ha en norsk keeper i kamptroppen til enhver tid og gode norske keepere er det ikke så mye å velge mellom skal man tro sportssjefen i Comet.


- Norske keepere er det ikke flust av, vi hadde jo før sesongen et ønske om å utvikle Kristian (Høvik red. anm.) videre og så er det selvfølgelig surt for oss at han ryker hele sesongen. Vi har vært på de fleste norske keeperne egentlig, som ikke har en førsterolle eller kanskje har lagt opp i år, innrømmer Engebretsen.


- Hvorfor har dere ikke fått napp på noen av disse?


- Det er tidlig ennå, lagene har ikke satt seg helt og man har ikke rukket å blitt misfornøyd ennå på de som sitter på benken men landslagsoppholdet er på en måte en magisk grense. Da begynner spillerne å kjenne på misnøyen så vi har egentlig satt en "to do-date" rundt midten av landslagsoppholdet hvor vi må ta et valg, om vi går for det vi har eller om vi må ta en avgjørelse rundt det, fortsetter han.

Comet har også samarbeidsavtale med Sparta og Engebretsen (bilde) hadde håpet å kunne få benytte seg av Tobias Normann slik som Comet gjorde forrige sesong. Men førstekeeper Kevin Carr ble skadet, 21-åringen måtte steppe inn og har storspilt i Sparta-målet og vært Fjordkraft-ligaens aller beste keepere slik at Engebretsen har innsett at han bare kunne glemme den muligheten.


- Vi hadde et håp om at det kunne være med å redde oss men Sparta slipper jo ikke han nå, det fikk vi beskjed om så det var også grunnen til at vi hentet inn August Eriksson på prøvespill for å avlaste i forhold til det tøffe kampprogrammet, sier han til Hockey4You.


Man har også undersøkt tilgjengeligheten på Narvik-favoritt Joona Partanen som har norsk pass og i tillegg har slitt benken i Stavanger Oilers både forrige og denne sesongen uten at man har fått napp av den grunn.


- Det er klart at han har det godt i Stavanger da og vi har ikke helt den økonomien å stille opp med, avslutter sportssjefen.


Statistikk Casper Myklebust:


Comments


bottom of page