top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

CHL: - Vi må være klare, det er det ingen spørsmål om

Den tidligere Stavanger-spilleren Nick Plastino og James DeHaas som var i Stjernen forrige sesong, gleder seg til å komme tilbake til Askerhallen

Foto: IMAGO / Newspix (#44 Plastino spiller sin andre sesong i Bolzano)


I går ettermiddag kl. 20.15 ankom det italienske laget HC Bolzano til Askerhallen etter å ha kommet med fly fra Polen. Laget møtte Jastrzebie og slo det polske laget 3-2 etter straffer.

Det italienske laget har forsterket stort i forkant av Champions Hockey League og har hentet inn 7 nye spillere siden slutten av juli. En av nykommerne er James DeHaas som spilte i Stjernen og Fjordkraft-ligaen forrige sesong og han håper på at han kan se fram til en bedre sesong for hans egen del.


- Ja, det er kult å være tilbake. Åpenbart så var forrige sesong en katastrofe med tanke på alt som pågår nå og at vi ikke hadde mulighetene til å avslutte sesongen. Men det er moro å være tilbake i Norge når vi først fikk den muligheten til å gjøre det så det er ganske kult, forteller DeHaas.


27-åringen er en av de nye i laget og ankom klubben for en drøy måned siden men er fornøyd med klubbvalget så langt.

- Det var et par klubber jeg var i kontakt med men dette var et lag som jeg følte var den beste muligheten, åpenbart fordi de er i Champions Hockey League som jo er en stor årsak men også at det er en fin by. Jeg snakket med noen karer som hadde spilt her og de likte klubben slik at det så ut som det riktige valget for meg denne sesongen.


"Før kampen i Polen så hadde vi kun en trening med fullt lag"

Som flere andre lag i CHL så har man heller ikke i Bolzano fått vært samlet som et helt lag til treninger på grunn av OL-kvaliken og DeHaas kan fortelle om treninger periodevis med få spillere.


- Laget har vært bra så langt, vi lærer hverandre å kjenne lissom litt underveis for vi har jo hatt spillere som har vært borte til OL-kvaliken og hatt treninger med kun halve laget. Før kampen i Polen så hadde vi kun en trening med fullt lag men ved hjelp av coachene og laget så gjør vi en god jobb mens vi holder på underveis. Det merket jeg bare i kampen i Polen at vi ble bedre og bedre fra 1. periode og utover kampen.

Canadieren forteller om et tøft møte i Polen hvor Bolzano måtte gå til straffer for å vinne over Jastrzebie for to dager siden.


- Dem er veldig gode. De kom ut og skøytet bra og jobbet hardt gjennom hele kampen, det var en kamp som kunne gå begge veier. Keeperen vår var utrolig god og gjorde mange bra redninger slik at han holdt oss inne i kampen men heldigvis kom vi seirende ut av møtet.


DeHaas kommer fra den norske ligaen senest fra forrige sesong og vet hva Frisk Asker står for før ettermiddagens møte kl. 16.00.


- Fra hva jeg husker fra forrige sesong så liker de overganger og raske oppspill, de har noen spillere som er gode på skøyter. Vi må være klare, det er ingen spørsmål om det. Jeg er sikker på at etter tapet på fredag så vil de komme ut og være sultne og klare for å kunne slå oss så vi må være sikre på at vi er klare vi også, avslutter DeHaas til Hockey4You.


Video: Champions Hockey League #championsgobeyond


Backkollega Nick Plastino som er blitt den eldste og mest erfarne i laget, spilte i Stavanger Oilers i 2014/2015-sesongen og vant gull med siddisene. Deretter gikk ferden videre til finsk toppliga, KHL og sveitsisk toppliga før han nå går på sin andre sesong i Bolzano.


- Hehe, ja det føles at det er lenge siden at jeg var i Stavanger. Jeg har veldig gode minner fra Norge, min sesong i Stavanger var åpenbart en av de bedre og vi endte jo opp med å vinne gull så jeg ikke noe annet enn gode minner. Etter det så har jeg vært i forskjellige klubber så jeg har tatt min "tour" i Europa kan du si, sier Plastino med et smil.


"Det kommer til å bli en tøff kamp og vi skal være klare"

35-årige canadieren forteller om en lang dag etter å ha etter å ha kommet rett fra Polen med kamp kvelden før. Han ble svært overrasket over hvor gode det polske laget de møtte og at de virkelig måtte slite for seieren.

- Det var første gang vi var i Polen og jeg synes det var en god kamp. De hadde et veldig godt lag og spilte hardt, jeg må si at jeg ble overrasket. Det kunne fort ha gått begge veier men keeperen vår måtte stå på hodet et par ganger og heldigvis gikk det bra.


Veteranen er usikker på hvor gode Frisk Asker er i dag men han husker dem tilbake som et veldig godt lag når han var i Oilers for 6 år siden. - For å være helt ærlig så vet jeg ikke så mye om Frisk men jeg husker når vi kom hit og spilte så var de et veldig godt lag mens jeg var i Stavanger, det var veldig vanskelig å spille mot dem her i Askerhallen. Det er lenge siden jeg har vært her men husker det var en vanskelig arena å vinne i men det er det alle i laget forventer i ettermiddag - det kommer til å bli en tøff kamp og vi skal være klare, avslutter Nick Plastino.


Frisk Asker melder om et uforandret lag fra fredagens kamp.


Kampstart er kl. 16.00 og billetter kan man få kjøpt her hos Frisk Asker.


Viaplay og V Sport + sender kampen fra kl. 15.55 med Øystein Ingdahl og Ole Eskild Dahlstrøm som kommentatorer.

Comments


bottom of page