top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

CHL: Frisk Asker med et tøft borteoppgjør i Italia

Et redusert Frisk Asker-lag vil få et tøft møte mot storklubben Bolzano på bortebane i kveldens oppgjør i Champions Hockey League

En ny kamp i Champions Hockey League venter for Frisk Asker hvor de denne gang har reist til Italia for å møte Bolzano. Et italiensk lag som er ubeseiret så langt men står med 8 poeng etter at de måtte ty til straffer mot Jastrzebie i den første kampen i gruppespillet. Vinner Bolzano i kveld så er de sammen med Red Bull Salzburg videre fra gruppa da ingen av de andre lagene ikke vil kunne ta dem igjen.

Forrige møte mellom lagene endte med 5-1 seier til Bolzano i Askerhallen men en oppløftende kamp mot gruppefavoritten Red Bull Salzburg øyner håp for at Asker-laget kan ta en liten skalp mot det italienske laget.


- Vi er nødt til å fortsette som vi var mot Salzburg, heller det enn da vi møtte dem hjemme. På fredag var vi mer kompakte og mye mer tighte, det gjelder bare å score på noen av mulighetene der for dem av vi masse av men vi er nødt til å score så kan kampen se helt annerledes ut, forteller Endre Medby til Hockey4You.

Laget har slitt med å omsette sine sjanser til mål men Medby har ingen god forklaring på hvor skoen trykker når det gjelder å utnytte de sjansene man har hatt.


- Jeg vet ikke egentlig, de to første kampene var powerplayet dårlig men hadde bedre tendenser på fredag selv om det ikke ble uttelling, vi må komme oss inn mer på mål og skape mer trafikk, mer skudd og få noen drittmål - det er et snepp opp det her og vi kommer ikke til å dra ut de backene noe voldsomt så da må vi prøve å få noen grisemål kanskje, sier Medby. Se hele intervjuet med Endre Medby i videoen under:


Selv med ambisjoner om å vinne kveldens kamp så stiller laget med redusert mannskap med til Italia. Fra før var Joakim Oppsal og Kristoffer Thomassen ute og David Morley er ikke med pga manglende fullvaksinering og strenge innreiserestriksjoner. I tillegg ble Patrick Bovim skadet under kampen i Østerrike med en vrikket fot. Og i dag er det også klart at Mats Frøshaug også ikke spiller med bakgrunn av at han har en kjenning i kneet og velger da å stå over denne kampen. I tillegg har trener-teamet bestemt seg for å hvile Nicklas Dahlberg og Henrik Fayen-Vestavik vil stå kveldens kamp for Asker-gutta.


- Fayen spiller fordi Dahlberg nå har stått 3 matcher og var solid sist gang, i tillegg har vi utrolig mange matcher i september så vi er nødt til å fordele mellom målvaktene. Når vi kommer hjem så er det rett til seriespill så da er det greit å ha Fayen i gang med en match i CHL før vi kommer hjem. Han kommer helt sikkert til å spille noen matcher i Fjordkraft-ligaen med en gang også, sier Vidar Wold og fortsetter:

Han har sett bra ut på trening i det siste og så er det fin mulighet å få internasjonal erfaring for Fayen. Han var bra sist når vi var i CHL og gjorde en særdeles god junior-VM for to år siden hvor han ble kåret til VM's beste målvakt så han har vist at når han spiller internasjonal hockey så holder han et bra snitt.


Med fem backer ledig i Italia så velger man å sette Anders Bastiansen ned som back for å fylle tre backpar i kampen, Fredrik Bjørndal vil rullere i alle rekkene og da vil rekkesammensetningene bli som følgende i Italia:


Målvakt: Henrik Fayen Vestavik (Niclas Dahlberg)


1 rekke: Andresen Kuronen


Granholm Gustafsson Medby


2 rekke: Bastiansen Kåsastul


Christiansen Lagace Wold


3 rekke: Vaaler Nevalainen


Dokken Geheb Vold


4 rekke:


Bjørndal


På den andre siden så bytter Bolzano keeper fra kampen i Askerhallen hvor Kevin Boyle får hvile mens Justin Fazio får spille kveldens kamp. Den store stjerna i laget, Brett Findlay, ser fram til å møte Frisk Asker i kveld og forventer en bra kamp.


- Jeg forventer en god kamp fra dem, de spilte bra i forrige kamp mot Salzburg og kommer nok til å ønske å slå oss etter at vi vant den forrige kampen på deres hjemmebane men vi ser fram til og er klare for den utfordringen, sier Findlay.

Foto: GEPA / RedBull (Brett Findlay t.h. er fornøyd med Bolzanos kamper så langt) 28-åringen er inne i sin tredje sesong for Bolzano men har også spilt i den tyske toppligaen i to sesongener og har nærmere 140 kamper i AHL. Canadieren gjorde 42 poeng på 43 kamper forrige sesong og er center i den sterke førsterekka til Bolzano sammen med Daniel Frank og Dustin Gazley. Med tre av tre seier i gruppespillet så har han ingen grunn til å være misfornøyd så langt.


- Ja, det er veldig bra. Vi har ikke hatt så mange kamper å forberede oss på før CHL og vi hadde også noen spillere som var på landslaget så vi hadde ikke noen fullt lag. Men i det store og det hele så har vi spilt tre gode kamper, forteller Findlay.


Se hele intervjuet med Brett Findlay i videoen under:


Kampen sendes på V Sport 3 og Viaplay fra kl. 17.55 med Øystein Ingdahl og Ole Eskild Dahlstrøm som kommentatorer.


Comments


bottom of page