top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

CHL-finalen: Philip Granath lever ut guttedrømmen i Ängelholm

For nordmannen har denne sesongen i Rögle vært en drømmereise å være med på. CHL-finalen på hjemmebane i dag mot Tappara og ikke minst at klubben kjemper helt i toppen av SHL

Foto: IMAGO / Bildbyrån


For Asker-gutten har ingen seniorkamper i Norge, det ble med juniorspill i Frisk Asker før han dro videre og prøvde lykken i mektige Frölunda. Etter tre sesonger og endt skolegang gikk ferden videre til hockeygale Ängelholm hvor folk står på hue for å få tak i billetter til å se sine krigere i flotte Catena Arena. Den snart utvidelsesklare arenaen vil kunne ta i mot drøyt 6500 tilskuere i løpet av mars, etter at arenaselskapet la 250 millioner svenske kroner på bordet og høynet taket med 7 meter.


I dag spilles CHL-finalen og i sin første CHL-opptreden klarte altså den svenske toppklubben å komme til finalen og møte sine finske naboer i Tappara. I gruppespillet slo de EV Zug, Red Bull Munich og SønerjyskE. På veien videre i CHL-sluttspillet slo de ut Zurich, Sparta Prague og Frölunda før de nå møter Tappara i finalen på hjemmebane.

Granath angrer ikke på valget han gjorde før sesongen ved å gå til Rögle etter Frölunda-perioden.


- Ja, det går bra. Det er bare morsomt å spille her nå når det går så fint, det er lissom bra stemning i laget og i hele byen egentlig. Det er en skikkelig hockeyby, det er en ganske liten by der hvor stort sett alt går i hockey så det er ekstra viktig at hockeyen går bra, sier Granath til Hockey4You når vi besøker 19-åringen i Ängelholm.


Unggutten spiller både på J20-laget, A-laget i SHL og alle kampene i Champions Hockey League og stortrives i byen.

Foto: IMAGO / Bildbyrån


- Det har vært fremfor alt kjempelærerikt, vi har møtt litt andre europeiske motstandere som man ikke gjør til daglig. I tillegg har vi vært ute og reist i store byer som Zurich og München og fått sett litt andre deler av verden og andre arenaer - så det har vært kjempelærerikt og kjempemorsomt for min del.


Ikke nok med at det har gått bra i CHL men laget gjør det også veldig bra i den hjemlige serien og ligger på en fin 2. plass med samme poengsum som Skellefteå på 1. plass med 81. poeng, der er det 10 kamper igjen å spille før SM-slutspelet starter.

Men aller først er altså CHL-finalen mot Tappara i kveld hvor Granath mener klubben har store muligheter til å la pokalen bli igjen i Ängelholm.


- Ja, jeg har veldig god tro på at vi skal klare å slå Tappara. Vi har spilt bra gjennom hele Champions Hockey League og nå er det bare en kamp igjen så jeg er sikker på at alle klarer å ta ut det lille ekstra - jeg har god tro på at vi skal vinne hele Champions Hockey League.


Abbott-brødrene som er kjent fra Frisk Asker-tiden i Norge har vært i Rögle i mange år der hvor Chris er sportssjef og Cam er hovedtrener i klubben. Philip Granath berømmer sin svært engasjerte trener, som er inne i sin 5. sesong som coach for klubben.


- Ja, Cam er en kjempebra trener, han er hard samtidig som han er myk på sin måte. Han kommer alltid med feedback og vil at vi spillerne skal utvikles og gjør alt han kan for at vi skal oppnå suksess.


- Han har litt av en "passion" av en trener som ikke lar noen slippe unna hvis man ser på Youtube?


- Nei, det har ingenting å si om du er 16 eller 40 år. Alle dras under i samme kam når man gjør det mindre bra men samtidig hvis du gjør noe bra så får man skryt også. Så ja, det er mange som sier at han har stor passion for det han driver med, forklarer Rögle-spilleren.


Kampen spilles i kveld i Catena Arena klokken 19.00 hvor kampen vises på V Sport + med Øystein Ingdahl og Ole Eskild Dahlstrøm som kommentatorer.


Se hele intervjuet med Philip Granath i videoen under:


bottom of page