top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

CHL: Fayen-Vestavik den store helten i Italia, seier på straffer

Frisk gjorde det de kunne for å holde liv i håpet om å gå videre, på tross av seier på straffer klarte ikke Asker-gutta å ta seg videre. Men Henrik Fayen-Vestavik stod som en levende vegg i Italia som resulterte til at Frisk Asker tok sine første poeng i Champions Hockey League

Foto: HCB / Vanna Antonello


For utgangspunktet var helt klart før bortemøtet med Bolzano. Frisk måtte vinne etter full tid og håpe at Bolzano gikk på to tap mot Red Bull Salzburg mens Asker-gutta vant to ganger over Jastrzebie. Kampen startet med to store sjanser til begge lag, først i stolpen for Bolzano og deretter en kjempesjanse med Mikael Dokken og Endre Medby i det øyeblikket det hadde gått 5 minutter av kampen og standarden var allerede satt. Selv med et skadeskutt lag spilte Frisk Asker sin aller beste kamp i CHL så langt i serien og var meget gode på det de er kjent for, å være kompakte i egen sone og bra defensivt spill. Etter hvert som kampen gikk sin gang uten mål gjorde dette Bolzano-spillerne frustrerte utover kampen, dette resulterte i flere utvisninger til hjemmepublikummets store misnøye.

På tross av veldig store sjanser til begge lag så storspilte keeperne med flere TV-redninger og var som levende vegger kampen gjennom. Til slutt fikk Victor Granholm hull på byllen etter en flott pasning tvers over i Bolzanos defensive sone av Anders Bastiansen, som spilte back for anledningen i Patrick Bovims skadefravær, Frisk hadde føringen i kampen etter 31:51 minutter. Men det skulle gå mindre en tre minutter til italienerne slo tilbake etter en feilpasning i egen sone som gjorde at Mathew Maione enkelt kunne sette 1-1 helt utagbart for Henrik Fayen-Vestavik og lagene stod dermed likt. Med flere store sjanser til begge lag forble resultatløst og på tampen av tredje periode prøvde Janna Aasland og Vidar Wold med timeout og ta ut keeper for å prøve å vinne etter ordinær tid. Det ble med at Bolzano fikk de største sjansene på åpent mål i forsøket og dermed ble det klart for sudden death. I spill 3 mot 3 var Bolzano det klart mest førende laget og hadde virkelig store muligheter til å score seiersmålet men en meget god Fayen-Vestavik forhindret alle italienske forsøk slik at kampen skulle avgjøres på straffer. Her ble det bare et mål og det var Jacob Lagacé som stod for en skikkelig kremmerscoring som sørget for at Frisk Asker kunne gå av med seieren i CHL for første gang i klubbens historie. Skuddstatistikken blir 38-29 til Bolzano og Fayen-Vestavik ender opp med svært så respektable 97,37 % i redningsprosent.

En meget beskjeden norsk keeper etter kampen som ikke ønsket å ta æren for seieren, takket hele laget for at han hadde en god dag på jobben.

- Når gutta spiller som i dag så gjør det lettere å spille bakerst, sier Henrik Fayen-Vestavik til Hockey4You før han fortsetter:

- Det begynte å krible litt når jeg ble tatt ut på slutten og håpa at vi ikke skulle slippe inn og så begynte det å krible veldig på straffene.


Keeperen sesongdebuterte i Italia mens Nicklas Dahlberg har spilt de tre foregående kampene men det har ikke vært noe problem for 21-åringen.


- Det har vært greit, Dahlberg har spilt bra alle matchene og jeg er regnet som 2. keeper så tenker jeg at jeg tar det jeg får, gjør så bra jeg kan og tar det derfra. Trener Janna Aasland gleder seg over klubbens første seier i Bolzano søndag kveld samtidig som det var litt bittert å ikke kunne få seieren på full tid for å kunne leve litt i håpet med å gå videre. Laget tok ut keeperen når det var to minutter igjen for å prøve å vinne kampen i ordinær tid uten å lykkes. - Jeg synes vi ga det et godt forsøk da. På 1-1 så tar vi ut keeperen og prøver å få en seier da vi kunne hatt muligheten til å gå videre, så litt sånn kjedelig at vi ikke klarer å ta dem i full tid. Jeg synes vi gjør en veldig god kamp hvor vi har gode muligheter til å score og vinne matchen men det er selvfølgelig deilig å vinne da på straffer til slutt der, det skal vi ta med oss for det er veldig bra, sier coach Jan André Aasland.


Se hele intervjuet med Henrik Fayen-Vestavik og Jan André Aasland i videoen under:

En annen herremann som prøvde seg i en ny posisjon var Anders Bastiansen som spilte back for første gang siden ungdomsårene og mener selv at han klarte seg bra, i skadefraværet til Patrick Bovim.


- Det gikk nok greit det, hadde en bra backpartner i Kåsastul så jeg synes vi løste det greit. Det er mye av det samme som å være center i egen sone når man er nede og jobber, klart det som er vanskelig er vel kanskje plasseringen da man kan stå opp enklere når man er center fordi man har sikring bak seg, men bommer man som back så er det som regel ingen bak deg, forteller Bastiansen Veteranen var fornøyd med hvordan laget løste oppgavene med de to bortekampene i Europa hvor de tapte med et mål mot Salzburg og vant på straffer i Italia.


- Jeg synes vi spiller en ganske bra kamp, vi hadde bestemt oss for når vi dro ned her at vi skulle spille litt mer forsiktig enn hva vi hadde gjort i de to første kampene og det synes jeg vi løser bra når vi slipper inn to mål på to kamper. Klart vi skulle ønske at vi kunne kanskje ha gjort noen flere mål og det var dårlig av oss at vi ikke scorer noen mål i alle de powerplayene vi har hatt, avslutter 40-åringen til Hockey4You.


Se hele intervjuet med Anders Bastiansen i videoen under:Alle foto: HCB / Vanna Antonello

Comentarios


bottom of page