top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Brennheite Edvard Gjøs forsterker Nidaros for resten av sesongen

Med mål i fire kamper på rad har Nidaros sikret seg en Edvard Gjøs i toppform og en etterlengtet sniper til laget

Foto: H4Y / OCN


Det er en brennheit Edvard Dehli Gjøs som kommer fra Furuset og har levert varene til de grader i klubben. Etter at Oslo-laget kastet inn håndkle i forhold til å spille play-in er det ventet at en drøss med spillere finner seg andre klubber å avslutte sesongen med. Kristoffer Skjervold er allerede klar for Manglerud mens Grüner har hentet Shafaat Hashim og Jakob Wikstøl.


Nå har Nidaros snappet opp sniperen i Furuset foran nesa på konkurrentene der hvor det var minst fire andre klubber som hadde meldt sin interesse for 20-åringen. Han har scoret i de siste fire kampene og blir en kjærkomment tilskudd i et Trondheims-lag som for det meste har hatt stang ut denne sesongen.- Vi har slitt med mye skader og må fylle opp troppen. Men vi gjør ikke bare nødvendigvis for å fylle opp men ønsker også å forsterke det vi har og der datt jo navnet til Gjøs når den muligheten dukket opp, sier Kenneth Madsø i Nidaros sitt nyopprettede sportsutvalg.


Toppspiller Zebastian Bodini er trolig ferdig for resten av sesongen etter å ha blitt skadet under kamp men det er også en trønder-lag som har slitt innledningsvis og til tider katastrofalt. Omsider har man funnet tilbake der det er forventet laget skal være og står nå med 7 seire på de siste 8 kampene. Det har dratt laget opp til topp 4 og det er nå en kamp om 3. plassen mot Gjøvik for å unngå et mulig Narvik-lag i play-in i forhold til reisevei.


Madsø er derfor glad for at de har sikret seg en målscorer til laget.


- Jada, vi gjør det. Vi må ha flere til å score mål, han er jo en right-skytt og en potensiell mulighet i powerplay. Vi har jo ikke så mange av de i troppen i dag, sier han.Han fortsetter:


- Vi har skrevet en kontrakt ut sesongen i første omgang og så har vi blitt enig om å ta en prat når vi har blitt kjent med hverandre i løpet av den siste delen her.


Fra før av hentet de også noe ukjente Mathias Johansen i fra spill i USA og har allerede fått gode skussmål etter sine to første kamper i Nidaros der hvor han står med 3 assist.


- Ja, et ukjent navn for mange kanskje men har glidd inn i gruppa bra og har stor stigning i spillet sitt og tilfører oss mye han også så det er bra. Han har hatt en bra start og det tyder litt på at vi har truffet også tenker jeg, forteller Madsø til Hockey4You.


Litt overrasket

20-åringen fra Lørenskog gleder seg til å komme til et av topplagene og mest sannsynlig spille videre inn mot play-in og kjempe om kvalikplass. Selv ble han litt overrasket at Nidaros ønsket hans tjenester og hadde allerede kommet langt i samtalene når flere andre klubber meldte sin interesse.


- Tja, litt overrasket ble jeg jo. Men det blir jo kult og spennende inn mot play-in, sier Gjøs etter at overgangen var et faktum.20-åringen fra Lørenskog står nå med 17 poeng på 24 kamper hvorav han har scoret 13 mål så langt og er fornøyd med det som har blitt levert.


- Etter at jeg kom tilbake fra hofteskade så sleit jeg litt i starten men nå har jeg funnet formen så det er mulig jeg er tilbake på riktig spor nå.


- Så det er en Gjøs i toppform som skal til Nidaros?


- Ja, det kan man si, avslutter han.


Nidaros skal møte Ski Ishockey på bortebane til helga og man jobber med å få Gjøs spilleklar til de kampene.


Statistikk Edvard Dehli Gjøs:Comments


bottom of page