top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Bogdziul skal lede et ungt Hasle-lag: - Han har vist at han er mer enn god nok for divisjonen

Toppspiller Dominyk Bogdziul har valgt å spille for Hasle-Løren til høsten og blir en av klubbens lederskikkelser som skal lede det unge og nykomponerte laget

Foto: SJ Photo


En av toppspillerne i Nidaros forrige sesong, Dominyk Bogdziul, har valgt å signere for Hasle-Løren og vil få en helt ny rolle i det unge laget som skal kjempe om de nedre plassene i 1. divisjon. Bogdziul har de siste to sesongene vist at han er en av divisjonens aller beste spillere både ved at han produserte mye for det daværende bunnlaget Furuset for to sesonger siden men også Nidaros forrige sesong. I sin første sesong i Norge for Furuset gjorde 25-åringen 47 poeng på 31 kamper for Furuset, i tillegg gjorde han 37 poeng på 29 kamper for Nidaros der hvor han var henvist til klubbens 2. rekke gjennom sesongen.


Bogdziul ble i fjor seriemester med trønderklubben og hadde en knallsesong men ble overraskende nok henvist til tribunen i to av play-in kampene mot Comet som følge av at klubben hadde for mange importspillere og måtte velge etter at de forsterket med Marcus Persson i forkant.


- Det var en bra tid i Trondheim, jeg likte byen veldig godt og hadde det veldig bra der. For meg var det helt uventet at det skulle bli så bra og laget var bra men vi klarte dessverre ikke å nå helt opp i sluttspillet. Du vet, det er hockey hvor alt kan skje, sier Bogdziul og fortsetter:


- Det var tøft å bli benket i sluttspillet men sånn er hockeyen. Vi fikk inn en ny spiller og hadde for mange importer hvor det var en tøff konkurranse om plassene men jeg tok det greit føler jeg. Det var coachens avgjørelse og det er ingen harde følelser av den grunn.


Hans venner i Hasle-Løren fra tiden i Furuset og ikke minst den store interessen klubben viste for han, påvirket valget hans om å spille for klubben, dette på tross av at det var andre klubber som var interessert i hans tjenester.

- Jeg bodde jo i Oslo i fjor og har jo en del venner der i tillegg at det er flere muligheter der etter hockeyen. I tillegg blir det jo nesten et nytt lag hvor jeg kanskje blir den eldste i laget, det er noe som vil bli interessant. I tillegg fikk jeg vel sms fra Magnus (Færøy styreleder red. anm.) omtrent hver dag så jeg måtte ta valget så fort jeg kunne, men det er Oslo og det å prøve noe nytt blir spennende, humrer den litauiske spilleren.


- Hva tenker du om Hasle og den rollen du vil få der?


- Det kommer jo til å ble en helt annen rolle for meg. Jeg hadde en veldig bra rolle i Trondheim synes jeg, men det var jo mange flere rutinerte og eldre spillere der som jeg sjøl lærte en del av. Nå så blir det jeg som kanskje må vise veien og lære bort til de yngre spillerne i Hasle-Løren. Jeg vet at jeg kommer til å få en større rolle nå og må kanskje være mye mer nøye på detaljene enn tidligere og vise litt vei for de yngre, sier han.


Bogdziul fortsetter:


- Det kommer til å bli en interessant sesong der hvor jeg håper vi kan unngå å spille i negativ kvalik. Det vil bli tett og det er noen lag vi kan sloss i mot og alle kamper starter med 0-0, avslutter han.


Uventet signering

Selv er klubbens styreleder Magnus Færøy veldig fornøyd med å ha signert en av divisjonens toppspillere til å lede det unge laget til høsten. Han innrømmer at det var litt uventet fra hans ståsted at han klarte å få overtalt Bogdziul til Hasle men med god hjelp fra blant annet Laurynas Lubys og Patrick Kaas fikk man signert en viktig brikke til laget.


- Vi forventer jo på en måte at han blir en av lederne i laget. Han har vist at han er mer en god nok for divisjonen når du ser hva han gjorde for Furuset når de kjempet på nedre del av tabellen og Nidaros i fjor. Vi hadde vel ikke forventa at han ville flytte på seg hit men han hadde flere kompiser i laget som kanskje fristet han litt. Vi veit hva vi får på isen og vi kjenner broren hans godt i fra da han var i Hasle tidligere, sier Færøy til Hockey4You.


- Og så er det viktig å få en målgarantist til laget også?


- Ja, vi har jo tenkte på de signeringen vi har gjort til nå så er det ikke så mange som har rutine fra seniornivå så da er det viktig å få inn et par stykker som kan bidra med den rutinen. Han har jo både rutine og samtidig som han kan levere poeng fra første dropp så det er viktig å ha en sånn spiller i et nytt og ungt lag, forteller styrelederen.


Videre ønsker klubben å signere ytterligere 2-3 norske spillere i tillegg til å fylle de siste to importplassene. Frisk Asker var samarbeidsklubben forrige sesong men det er nå klart at det samarbeidet nå ikke forlenges. Hasle-Løren skal være i dialog med en annen Eliteserie-klubb om et samarbeid men avtalen er foreløpig ikke formalisert.- Vi har vært i en dialog med en annen klubb for neste sesong men jeg ønsker foreløpig ikke å kommentere hvem det er snakk om ennå. Avtalen er fortsatt ikke signert men vi skal ha nye samtaler i august, sier Færøy.


- Vil det bli snakk om en Grüner-variant hvor dere holder av plasser i laget?


- Nei, vi vil nok ha en mer hybridløsning av den og forhold til hva vi hadde forrige sesong. Vi ønsker unge spillere skal ta en del mer i treningshverdagen vår og kanskje ikke slik vi hadde i fjor at spillere kun møtte til kamper.


Foto Dominyk Bogdziul: SJ PhotoStatistikk Dominyk Bogdziul:


Comments


bottom of page