top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Blytungt Comet-tap når Tobias Skaarberg var tilbake på blå jord: - Et mareritt

Det er 10 år siden han forlot Sparta til fordel for Comet, i dag var han tilbake i Sparta Amfi i det som ble et blytungt Comet-tap

Foto: H4Y / OCN


Comet-gutta måtte reise hjem i skam etter å ha blitt utspilt etter alle kunstens regler i Sparta Amfi i kveld. For mange var det et gledelig gjensyn med dette lokaloppgjøret på 14 år men Comet møtte ikke opp til kampen, for Sparta satt den første pucken i nota etter bare 19 sekunder og tonen var allerede satt fra sarpingene. Hjemmelaget fortsatte å male på og var ikke ferdig før det stod 4-0 og 16-5 i skudd etter den første perioden.


- Det ble et mareritt, et langt mareritt. Vi kommer ikke inn i matchen i det hele tatt, vi er ikke klare og vi vet at når vi gir Sparta den tida de får så er de gode - det er ikke noe mer å si for vi er ikke med rett og slett, sier Tobias Skaarberg til Hockey4you etter matchen.


Comet-backen som er sønnen til Sparta-legenden Tommy Skaarberg, var tilbake på blå jord etter å ha forlatt Sparta for 10 år siden til fordel for nettopp Comet og har vært innom Amfien som spiller en liten tur når 32-åringen hadde et opphold i Ringerike.


- Ja, det er klart at det er spesielt. Men merker at det er noe ekstra, det klart at det begynner å bli noen år siden jeg var her men det er alltid gøy å komme hjem igjen. Det var kanskje ikke så gøy akkurat i dag, sier han.


- Litt spesielt å se faren sin på borteseksjonen i Amfien?


- Haha, ja det er det nok. Tror nok han føler seg litt malplassert sjøl også men det er moro at han følger opp fortsatt.Sparta scorer ytterligere tre mål i den andre perioden mens Comet får et trøstemål, kampen var på det tidspunktet allerede avgjort. I den siste perioden var det en ren sjarmøretappe for sarpingene der hvor de puttet ytterligere to mål til bak Kristian Høvik i Comet-målet og vinner til slutt hele 9-1. I tillegg vinner hjemmelaget skuddstatistikken med 42-19.


Comet har fått en tung start på årets EHL-sesong og har nå fått grisejuling av både Sparta og Stjernen i de to siste kampene og viser på god vei at man har langt igjen opp til sine Østfold-rivaler. Skaarberg er enig i at det er andre lag de skal vinne mot enn de antatt bedre lagene i ligaen.

- For å være helt ærlig så når det kommer til topp 4-5 laga i eliteserien skal vi ikke være i nærheten av. Såpass ærlig må vi være med oss sjøl. Men så ser vi i matchene mot Ringerike, Lørenskog sig Lillehammer der hvor vi slå Ringerike på sudden, mot Lørenskog er det jevnt og på Lillehammer skal vi egentlig vinne når vi scorer fire mål borte, sier han.


Han fortsetter:


- Det er vel ikke til å stikke fingeren i jorda at det er dem laga der vi må ta mest poeng i mot og så får vi lære av dem matchene som vi har i dag. Det er veldig bra læring for oss, det er mange unge gutter i laget som aldri har vært på det nivået her før så det kommer til å ta tid.


- Og så må det vær ekstra tungt når det er så mange lokale gutter fra Østfold på laget og så er man på en måte ikke i nærheten av Sparta og Stjernen i kampene?


- Ja, det er klart det. Aldri bra å tape 8-0 og 9-1 og så stor forskjell skal det egentlig ikke være heller. Vi gjør det fryktelig lett for dem i dag, dem får den tida dem trenger og da er dem som sagt gode. Det er alle lag i denne serien her men vi må bare jobbe på for vi kan ikke legge oss ned og dø, da blir det i hvert fall ikke noe bedre, avslutter Skaarberg.


Comet med ny kamp allerede på søndag hvor de tar i mot Lillehammer på hjemmebane.


Kommentare


bottom of page