top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Bergen vant 2. divisjons-thriller i sudden death, tar juleferie på topp

To lag som kjempet "to the bitter end" og publikum fikk valuta for pengene i en thriller av en kamp - kanskje en av de bedre 2. divisjons-helgene på flere sesonger

Foto: H4Y/OCN


Det minnet mye om sluttspilltakter over det tredje møtet i Bergen mellom hjemmelaget og Tønsberg som hadde vunnet en kamp hver. Og i kveld skulle det avgjøres i trippelkampene om hvem som skulle være best av de to lagene og thrilleren var som bestilt ut av en krimroman hvor avgjørelsen falt i sudden death.

Det skulle vise seg at Tønsberg, som hadde gått på lite folk hele helgen, merket det høye tempoet som var i de to foregående kampene. Det var Bergen som kjørte enveiskjøring og dominerte de to første periodene uten å få hull på byllen i tillegg til at Tønsberg-keeper Mats Stemre Smedsrud stod bokstavelig talt på hodet og holdt et sliten Tønsberg-lag inne i kampen.

Smedsrud som for øvrig reddet 44 Bergen-skudd med 93,6% fikk fortjent bestemannspremien av den lokale juryen i dagens kamp.

Bergen skulle dominere kampen fullstendig i de to første periodene noe som skuddstatistikken reflekterte med 23-1 i første periode og 13-6 i den andre perioden så var skuddene totalt 36-7 før man gikk løs på den tredje perioden.

Allikevel mot spillets gang åpner Tønsberg showet etter feilpasning fra Eirik Mørk i egen sone kunne Martin Hovda sette det første Tønsberg-målet etter 2.26 i den andre perioden. Bergen fortsatte å dominere men en god keeper i kombinasjon med ineffektivitet gjorde at Tønsberg overraskende gikk til pause med 0-1.


I den tredje perioden skulle Bergen endelig få hull på byllen etter skudd fra Sebastian Kjos og drøye minuttet senere putter også Joachim Raa på direkteskudd i powerplay og Bergen var helt fortjent i ledelsen i kampen.

Tønsberg tok timeout for å samle laget og like etterpå skulle David Chronvall utligne 2-2 på en kontring og satt pucken sikkert i kassa alene med keeper Max Nygren.

Kampen vippet begge veier i den siste periode og begge lag kjempet til siste bloddråpe. Det ebbet ut til full tid og det var duket for sudden death.

I sudden death tok Bergen-kaptein Joachim Jensen ansvar og alene med tre Tønsberg-spillere driblet han seg forbi og fra skrå vinkel satte han pucken helt opp i krysset, utagbart for Mats Stemre Smedsrud og Bergen vant fortjent kampen 3-2.


- Vi følte vi dominerte hele kampen når vi presser på og presser på men han stod på hodet han keeperen deres. Til slutt fikk vi kriget inn og det er så fantastisk deilig, forteller Joachim Raa til Hockey4You etter kampen.


Selv om Bergen kjørte kampen i to perioder så virket det som kreftene tok litt slutt i tredje periode og at Tønsberg ble invitert inn i kampen igjen.


- Ja, det har vært en lang helg, tre kamper og høy intensitet men det er de kampene vi elsker å spille så det er vært en kjempehelg, fortsetter Raa.


Hamar-gutten Adrian Berget har flyttet til Bergen for å studere og synes det har vært en morsom helg å spille for Bergen i toppoppgjøret.


- Ja, det har uten tvil vært litt svak motstand de siste kampene så det er deilig å spille mot et ordentlig lag igjen.

Tønsberg gikk på lite folk hele helgen og fikk også skader underveis samt at Tor Bårnes fikk liten disiplinærstraff på lørdag, hjalp nok heller ikke for Tønsberg-laget. På tross av dette kjempet de bittert gjennom helgen og fikk med seg 4 av 9 poeng i oppgjøret. Valtteri Koivunen innrømmer at det var veldig tøft å spille oppgjørene.


- Ja, det var kjempetøft. Vi var så slitne i den siste perioden at det var hardt å bare spille kampen. Jeg synes tre kamper etter hverandre er for mye, men det var jevne matcher. De var bedre første dagen, vi var best den andre dagen. I den siste kampen hadde vi ikke nok energi til å kunne vinne kampen, forteller Koivunen.


I det andre oppgjøre vant Ski over Tromsø med 5-0 og 6-2 i dobbeltmøtet i nord. Ski og Tønsberg møtes søndag 12. desember kl. 15.00.


Se høydepunkter, mål og hele intervjuene med Joachim Raa, Adrian Berget og Valtteri Koivunen i videoen under:


Bildene fra kampen:

Foto: H4Y / OCN


Comments


bottom of page