top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Bergen uten lisens - fortsatt et håp

I dag ble det klart at Bergen ikke fikk lisens etter at de ikke har innlevert revidert regnskap innen fristen, men det er fortsatt et håp for klubben siden de kan anke avgjørelsen innen 14 dager


Foto: H4Y


Som Hockey4You skrev i forrige uke var det høyst usikkert at Bergen kunne få lisens siden de ikke hadde innlevert revidert regnskap innen fristen, noe som er et krav for at lisenssøknaden skal kunne behandles etter regelverket.


I dag kom den nedslående beskjeden fra Norges Ishockeyforbund om at klubben ikke får lisens basert at de ikke har levert revidert årsregnskap, samt annet påkrevd rapportering som blant annet handlingsplan. Det besluttet Forbundsstyret i går etter innstilling fra Klubblisensutvalget.


- De har ikke levert i henhold til krav. Den 15. mars skal de levere et revidert årsregnskap og annet påkrevd rapportering, dersom de ikke har tilstrekkelig egenkapitaldel må de også levere en 3-årig handlingsplan, sier visepresident og leder i klubblisensutvalget Lise Torgersen.Bergen skulle altså rapportere innen 15. mars og har fått utsettelse to ganger med å levere inn riktige dokumenter. Når vi snart skriver i juni blir det også problemer i forhold til serieoppsettet siden fristen for klubbene med å komme med tilbakemeldinger er 31. mai.


- De har fått utsettelse to ganger, vi kunne ikke vente lenger nå. Det er slik at prosessen med serieoppsettet med 1. divisjon og 2. divisjon går jo nå og den blir jo nå stående til ankefristen har gått ut eller en eventuell anke er ferdigbehandlet, sier hun videre til Hockey4You.


- Men så har vi prosessen rundt TIF Viking som skal avgjøres i morgen som skal ha en robust økonomi. Kjenner dere til noe rundt de?


- Vi vet en del rundt TIF Viking ja så jeg tror det vil være en fordel for Bergen Ishockeyklubb å bli innlemmet i TIF Viking, avslutter Torgersen til Hockey4You.


Hadde håpet at det skulle gå veien

Bergen som da venter på en endelig tilbakemelding fra TIF Viking i morgendagens styremøte måtte i dag gi den tunge beskjeden om at elitelaget ikke hadde fått lisens for 1. divisjon. Det kan sette samarbeidet på spill.


- Jeg håper at vi fremdeles kan bli innlemmet men det er ikke noe gøy for noen. Men vi jobber med det og jeg tror vi går for en anke med hensyn til lisensen, sier Bergens styreleder Runar Jansen.Men hovedproblemet til Bergen er at de ikke har kunne levere dokumenter til Klubblisensutvalget fordi man er avhengig av samarbeidet og utfallet av løsningen med TIF Viking.


- Ja, det har vært vanskelig. Så langt det lar seg gjøre så håper vi at det løser seg men noe av det har jo vært avhengig av innlemmelsen av TIF Viking. Men alt tyder på at de skal bestemme seg i morgen og da får vi klart en del ting, fortsetter han.- Men er det behov for at dere går inn i en handlingsplan hvis innlemmelsen til TIF Viking blir en realitet?


- Det kan du si, det vet jeg faktisk ikke. Vi har jo egentlig ikke hatt en handlingsplan når vi ikke vet hva fremtiden bringer så det har vært vanskelig for å oss å skrive om noe som faktisk ikke er reelt.


- Men skjønner dere at Forbundet måtte sette en strek her og nå? Dere har tross alt fått utsatt fristen to ganger.- Ja, men samtidig hadde jeg håpet at siste fristen kunne vært etter TIF Vikings avgjørelse for den visste de om. Jeg synes vi kunne fått det da men okei jeg er ikke Forbundet og de har jo sine retningslinjer og det er bare til å ta til etterretning, forteller Bergens styreleder.Men alt håp er ikke ute for bergenserne når de nå har 14 dager på seg til å overbevise Ankeutvalget om at de fortsatt kan få lisens om TIF Viking godkjenner innlemmelsen.


- Ja, nettopp. Det er det vi jobber for og etter all sannsynlighet kommer vi til å gjøre det. Vi er jo ikke alene om den avgjørelsen og TIF Viking vil være involvert, sier Runar Jansen.


Ankeutvalget klar for å ta i mot Bergens anke

Bergen har nå en 14 dagers frist på å kunne levere en anke til Ankeutvalget der hvor Johan Haugen er leder. Han forteller at han er informert om situasjonen til Bergen og er klar for å kunne ta i mot en eventuell anke som Bergen kan komme med.


- Vi har fått informasjon fra Klubblisensutvalget at vi kan kunne få en en anke fra Bergen om saken men jeg vet ikke noe mer enn det, sier Johan Haugen til Hockey4You.


- Hvordan er saksgangen for deres del? Vil dere avgjøre lisensspørsmålet eller sende det tilbake til Klubblisensutvalget om dere finner at Bergen skal kunne få lisens?


- Jeg tror vi vil kunne komme til å sende det tilbake til Klubblisensutvalget om det kommer inn ting som gjør at den må behandles på nytt men jeg kan ikke si noe mer enn det. Vi vet ikke de faktiske forhold enda, sier Haugen kort om situasjonen.Hockey4You har ikke lykkes med å få tak i TIF Vikings daglige leder Roger Gjelsvik etter gjentatte henvendelser.


Comments


bottom of page