top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Bergen tok første stikk mot Tønsberg, vant 4-2

Det var god gammaldags stemning i Bergenshallen når hjemmehelten Joachim de Jonge satte 4-2 i kassa og med det sikret seieren til hjemmelaget


Storoppgjøret i 2. divisjon ble som forventet med høy tempo, taklinger det luktet svidd av og høy temperatur på isen. Og ikke minst ble det også en god dose spenning når Tønsberg lå kun et mål bak når det gjenstod 8 minutter igjen av matchen.

Det var Tønsberg som åpnet med å ha pucken mest mot et litt avventende Bergen i begynnelsen av matchen slik at skuddstatistikken på ingen måte reflekterer det spillemessige i kampen. Det var gode sjanser til begge lag men det var Bergen som skulle åpne ballet med relativt to kjappe scoringer som ble signert av kaptein Joachim Jensen og Adrian Berget.

I andre periode skulle Carl Hjertberg øke ledelsen på vakker vis med en kremscoring helt opp i vinkelen fra en vanskelig posisjon og da trodde nok de fleste at Bergen skulle ro dette trygt i land.

Men Tønsberg ga ikke opp og kom tilbake med Alexander Strande sitt skudd direkte fra dropp og Patrick Eriksson satte pucken på enkelt vis med 8 minutter igjen å spille i tredje periode så fikk Vikings-spillerne trua igjen med å kunne komme tilbake. Enda bedre var det når Tønsberg får et overtall like etter scoringen men det skulle vise seg å bli en kalddusj for bortellaget. Hjemmehelten Johann de Jonge skulle klare å lirke pucken bag Fagerström i Tønsberg-målet i spill 4 mot 5 til stor jubel i Bergenshallen. Bergen kontrollerte spillet i resten av matchen og vant med det en meget flott og underholdende kamp på hjemmebane med 4-2.

Bergens kaptein Joachim Jensen var selvfølgelig veldig fornøyd når vi møtte han etter kampen.


- Ja, det var veldig gøy, vi hadde gledet oss til denne kampen lenge. Jeg synes vi spiller en kjempekamp og alle på laget spiller en god kamp - det er lagseier og det er kjempegøy, sier Jensen til Hockey4You.


Selv om det ikke ble så mye utvisninger i matchen så var det allikevel høy temperatur på isen og Jensen mener at det er slik det bør være i en toppkamp.


- Nei, det er sånn det skal være, begge lagene vil vise at de er best og jeg tenker at det er akkurat sånn det skal være så det er bare gøy for begge lag. Det er god stemning på isen selv om det er het temperatur, forteller kapteinen.

En litt deppa keeper på den andre siden i Christopher Fagerström som er veldig revansjesugen på å vinne dagens kamp i Bergenshallen etter 4-2 tapet i går.


- Det er alltid bittert med tap, men vi får "tagga om" og kjøre på, det er to kamper igjen så vi lader opp til ny match på lørdag og søndag, sier Fagerström.


Selv om laget hadde reist 10 timer med buss fra Tønsberg så mener keeperen at det ikke er noen unnskyldning for å tape mot hjemmelaget.


- Ja, det var 10 timer med buss men vi skal ikke ha noen bortforklaringer. Vi skal være klare når det gjelder men vi lader om og tar dem i morgen.


Ny kamp er allerede i dag kl 16.00.


Mål og høydepunkter og hele intervjuene med Joachim Jensen og Christopher Fagerström finner du i videoen under:


Bildene fra kampen:

H4Y /OCNComments


bottom of page