top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Bergen-sjefen gleder seg til kvalikmøtene i Furuset Forum

De viktigste kampene for Bergen er de som kommer til helgen mot Tønsberg, Haugesund og Furuset. Bergen-sjefen ser fram i mot å endelig kjempe om opprykket fra 2. divisjon etter to år uten muligheter

Foto: H4Y / OCN


I 19/20 sesongen ble de seriemester i 2. divisjon men fikk ikke muligheten til å rykke opp eller i det minste kjempe om et opprykk, i 20/21 sesongen ble sesongen avlyst og ingen kamper ble spilt. Denne sesongen ble de seriemester på nytt i 2. divisjon og får nå endelig muligheten til å kjempe om opprykket som Bergen har et sterkt ønske om.


Til helgen 11. til 13. mars spilles årets viktigste kamper for lagene i 2. divisjon hvor de skal prøve å beseire de to nedrykkstruede lagene i 1. divisjon i Furuset Forum. Bergen-sjef Kim Wide legger ikke skjul på at han gleder seg enormt til å endelig komme i gang med muligheten til å spille om kvalik, etter to spolerte sesonger. Bergen har slått Tønsberg 4 av 5 mulige ganger denne sesongen men Wide er usikker på hvordan de står mot Haugesund og Furuset.

- De er to tøffe lag. Haugesund som nettopp har hentet inn 3 nye spillere i tillegg så de har ikke jeg sett spille sammen med de så de er jeg usikker på. Furuset er et godt lag men jeg tror fint at vi har en god sjans mot de så lenge vi gjør den jobben som vi skal gjøre. Det samme er egentlig med Haugesund, jeg har trua på at det skal gå hele veien selvfølgelig men det blir tøft. Vi må opp i ringene å danse for å få det til, forteller Wide med et smil.


Treneren mener videre at det er en fordel for Bergen at de møter det antatt sterkeste laget først da de har best forutsetninger til å slå de i den første kampen.


- Ja, jeg ser på det som egentlig en fordel, det er de som er det sterkeste laget. Jeg ser det som en fordel med tanke på at vi har mest krefter når vi kommer dit på fredagen, mer du spiller jo mer sliten blir du. Det å møte det beste laget på fredagen vil være en god pekepinn for resten av helgen så jeg synes det er best mulig inngang for oss i en kvalik, sier Wide.


At det blir en liten hockeyboble med opplegget i og rundt Oslo er treneren fornøyd med men samtidig så ønsker han at Norges Ishockeyforbund ser til at seriemesteren har noe å spille for annet enn heder og ære.

- Ja, jeg vil si at jeg er fornøyd med hvordan Norges Ishockeyforbund har lagd det. Er kjekt å ha en kvalikturnering en helg, det er fantastisk gøy. Samtidig synes jeg det blir litt feil å ikke la laget som kommer på førsteplass få en belønning og rykke direkte opp for eksempel. Det synes jeg er dårlig men det er sånn det er, forteller Wide.Kampoppsettet i Furuset Forum blir følgende:


Fredag 11. mars

Kamp 1 Kl. 1715 Bergen – Furuset

Kamp 2 Kl. 2015 Haugesund – Tønsberg

Lørdag 12. mars

Kamp 3 Kl. 1400 Haugesund – Bergen

Kamp 4 Kl. 1700 Furuset – Tønsberg

Søndag 13. mars

Kamp 5 Kl. 1300 Bergen – Tønsberg

Kamp 6 Kl. 1600 Furuset – Haugesund


PRISER: Enkeltbilletter, en kamp Voksne, f.o.m. 16 år: kr 100,- Barn t.o.m. 15 år: kr 50,- Honnør/Student: kr 50,-

Dagspass Voksne, f.o.m. 16 år: kr 150,- Barn t.o.m. 15 år: kr 75,- Honnør/Student: kr 75,-

Helgepass Voksne, f.o.m. 16 år: kr 250,- Barn t.o.m. 15 år: kr 150,- Honnør/Student: kr 150,-

Billetter betales helst via Vipps Vipps til #1914 Furuset Ishockey 1. Velg «A-lags kamp» 2. Skriv inn beløp 3. Skriv inn tekst «Helg» for helgepass «Dag + dato» for dagspass «dato + kamp 1 eller 2» for enkeltbilletter 4. Kvittering vises ved inngang


Se hele intervjuet med Kim Wide i videoen under:


Comments


bottom of page