top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Bergen-seier i Halden: - En av de mest meritterte seierne på veldig mange år

I lørdagens oppgjør i 1. divisjon tok Bergen en sterk borteseier mot Comet og en smørblid Bergen-trener hyllet laget for comebacket i matchen og en 5-3 seier for bergenserne

Foto: H4Y / OCN


Men det skulle starte på verst tenkelig måte for de hvite og røde med at hjemmelaget fikk en scoring allerede etter 19 sekunder med styring av Arttu Niskakangas. Og med litt hete følelser ute på isen endte det med tre utvisninger til hver av lagene og i powerplay skal Hamar-gutten Adrian Berget utligne for bergenserne til 1-1 etter fem minutter. Like etterpå skal Sparta-innlånte Niklas Jessesen sende Comet i ledelsen før Elliot Lorriane øker ledelsen rett før slutt til 3-1 i første periode. Da trodde de fleste at Comet skulle ro dette i land til en komfortabel hjemmeseier.

Den andre perioden skulle helt og holdent være Bergen sin og i løpet av de ti første minuttene scorer laget hele tre ganger. Først ved David Nilsson der hvor Comet-keeper på prøvespill August Eriksson ikke kunne se utgangen av skuddet, deretter utligningen ved Isac Enmarker etter et herlig forarbeid av Lukas Fransson hvor han vinner pucken bak Comet sitt mål og ikke minst når Emil Hjertberg sender Bergen opp i ledelsen 4-3 etter underkant av 10 minutter i spill fem mot tre etter et massivt Bergen-press. En god periode for Bergen der hvor man kunne se frustrasjonen øke hos Comet som resulterte i dårlige utvisninger for laget.


Et Bergen-lag uten Philip Åman, Joachim Jensen og Stian Klakegg skulle få kjørt seg i den tredje perioden og man kunne se at laget var preget av at de gikk på få folk mot Comet-maskineriet. Og Comet hadde mulighet til å kunne score når de ble tildelt straffeslag etter drøye 2 minutter men Albin Mörck reddet Herman Kopperuds forsøk.

Haldenserne stanget mot Bergens-målet i den tredje perioden uten resultater og det er da Adrian Berget som setter sin andre scoring for kvelden i åpent mål etter at hjemmelaget hadde tatt ut keeper og fastsatte dermed resultatet til 5-3 og for mange et noe overraskende resultat. Joachim Raa hadde tre assist i kampen og var naturligvis fornøyd med seieren over Comet.


- Det var super, superdeilig. Vi kommer ut veldig skeivt med at vi slipper inn i første byttet og ligger under 3-1 etter første der. Vi gjør enkle feil og er irriterte på oss selv i pausen men samtidig føler vi er med i matchen og at vi er på høyde med de. Vi går ut på i andre, fortsetter det samme trykket og gjør det enkelt. Det er det vi må gjøre mot sånne lag som Comet som har så mange individuelle sterke spillere, sier Raa til Hockey4You.

Bergen kommer fra to sure hjemmetap mot nettopp Comet forrige helg og kunne slå tilbake denne helgen. Laget har spilt jevnt stort sett mot de fleste lagene i serien og spesielt de lagene som ligger på topp 4 i 1. divisjon uten å ha fått noen særlig uttelling på poeng.


- Jeg føler at hele sesongen så har vi vært veldig nærme i nesten alle matchene der hvor vi har vært med hele tiden helt til siste slutt.


- Har det gått i huet på dere at man ikke har fått uttelling?


- Vi har begynte å kjenne på at det er kjedelig, at vi må ta oss selv i nakken og bli mer effektive og flinkere i det defensive spillet. Samtidig har vi holdt "go'en" i laget og føler at vi er på høyde med alle lag og slå alle lag, forteller Raa.


- Du spilte 2. divisjon i fjor, 1. divisjon i år. Hvordan merker du det?


- Det jo litt høyere tempo og bedre lag. Samtidig føler jeg at det har gått greit. Har holdt rekkekameratskapet med Jensen og de Jonge for det meste så det funker bra i 1. divisjon også.


- Moro å være i Bergen om dagen selv om ligger der man ligger?


- Ja, jeg tror vi bare kan gå en vei. Vi skal ikke rykke opp i år men fortsette å bygge lag og organisasjon vi så tar vi med sånne matcher som det her så det er helt nydelig, avslutter forwarden.


- En av de mest meritterte seierne på veldig mange år

Bergen-trener Christer Dreberg var kjapt ute og hyllet laget sitt etter matchen og virket veldig lettet over at laget kunne få sin 5. seier for sesongen.


- Jeg synes vi har like mange hete målsjanser som dem og allikevel lå vi under 3-1. Og så hadde vi en etterlengtet uttelling i den andre perioden som jeg har savnet, vi hadde ikke noe bedre sjanser i dag som vi har hatt i mange av de andre matchene men i dag gikk pucken rett vei i den andre perioden. Vi vender matchen og at vi senere kan holde disiplin i laget i den tredje perioden er kjempestort, sier Dreberg utenfor garderoben i Halden Ishall.


- Dere klarte å utnytte muligheten ved at Comet ble udisiplinerte i den andre perioden?


- Ja, jeg titter mest på vår innsats og den er riktig, riktig bra. Ser man på historien så er dette kanskje en av de mest meritterte seierne Bergen har gjort på veldig mange år. Dem har vært nede i 2. divisjon og det å vinne over Comet borte skal gutta kjenne en stor stolthet over, sier en engasjert Bergens-trener.


- Hva betyr det å ligge under 1-3 og få til det comebacket mot et så sterkt lag?


- Ja, visst er det kjempevanskelig å vende matchen etter å ha kommet i et undertall med 3-1 mot et lag som har ambisjoner mot å gå opp til Fjordkraft-ligaen. Vi har hele tiden sagt at vi jobber og forsøkt å gjøre det så optimalt som mulig, bare se hva som skjer. Det som har hendt er historie, det får vi ikke gjort så mye med men vi forsøker ikke å spille annerledes i den andre perioden av den grunn, sier Dreberg.

Isac Enmarker har rukket å få fem kamper for Bergen allerede og scoret sitt første mål for dem i det som var den viktige 3-3 målet. Men Dreberg er forsiktig med å ta fram enkeltspillere etter den sterke borteseieren Halden Ishall.


- Ja, han er en viktig spiller for oss som alle andre. Han er dyktig og gjort det bra så langt for oss. Jeg kan si at jeg er fornøyd med han men samtidig så kan jeg også si at det er rom for forbedringer og det samme gjelder de andre spillerne, sier treneren.


Han fortsetter:


- Vi er langt i fra ferdige men vi vokser for hver uke som har gått. Hvis vi ser på oss som nykommer så er det typisk at man kan tape med stor sifre men det har ikke vi hatt men heller vært veldig nærme.


- Har dere vært frustrerte over å ikke ha vunnet de jevne matchene?


- Ja, det blir litt men vi har jo forsøkt å legge det til side. Det er kjempefarlig hvis det blir en frustrasjon så det gjelder bare å jobbe på og ikke gjøre andre greier. Ser man at man er på rett vei så er det bare til å fortsette, de greiene man gjør bra må man forsøke å gjøre litt bedre og det man gjør dårlig forsøker man å gjøre enda bedre, avslutter Dreberg til Hockey4You.

En som har vært ute lenge med skade er Magnus Håkonsen som brakk foten på årets 3. trening for Bergen og har ikke vært med i oppkjøringen i det hele tatt. 22-åringen fikk noen bytt under kampen mot Comet og er sakte men sikkert på vei tilbake i Bergens-trøya denne sesongen.Bergen møter Gjøvik til dyst i Fjellhallen i dag kl. 14.00 der hvor hjemmelaget står med 6 strake tap.Comments


bottom of page