top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Bergen på utkikk etter å fylle tre plasser

Etter at Sebastian Kjos og Adrian Wingerli har forlatt klubben på starten på sesongen, ser Bergen nå etter tre spillere som kan fylle plassene i laget

Foto: H4Y / OCN


Forrige uke ble det klart at både Sebastian Kjos og Adrian Wingerli har forlatt Bergen av ulike årsaker men daglig leder i Bergen Ishockeyklubb forteller om at det ikke er panikk av den grunn at man nå mister to spillere på kort tid.


- Ja, det stemmer at Adrian Wingerli ville bort fordi han ikke trivdes og det er på en måte det hele. Han trivdes ikke og jeg tror ikke det er noe ondt blod eller noe ting, noen ganger er ikke kjemien der og vi ble enige med trenerteamet om å løse han fra kontrakten, sier daglig leder Martin Hansen Guerra om Wingerli-avgangen.


Den erfarne backen Sebastian Kjos valgte også å legge opp etter åtte kamper for Bergen så langt i sesongen som følge av familiære årsaker og blir et større tap for klubben som de må ut å finne en erstatter for.

- Det med Sebastian (Kjos red. anm.) handler om familie. Det å ha små barn, samboer og jobb så er det ikke alltid tiden strekker til og det tror jeg han kjente litt på. Det ble vanskelig for han og han ville ikke gjøre noe halvveis på noe måte, sier han.


- Hva gjør Bergen nå?

- Vi skal finne noen erstattere naturligvis. Hvem det blir og hvordan det løser seg er jeg ikke helt sikker på. Jeg er bortreist med sivil jobb denne uken men i løpet av neste uke så tror jeg vi har mer fornuftige svar å gi rundt det der. Vi har de spillerne vi har og det er de som må gjøre jobben.


Interessert i Isak Billet - ikke enig om kontrakt

En spiller som kunne ha vært aktuelt for bergenserne er Fredrikstad-gutten Isak Billet som har toppligaerfaring med Stjernen men har også vært innom Comet i 1. divisjon og senest forrige sesong for Tønsberg i 2. divisjon. Den 23-årige løperen var sterkt ønsket av Tønsberg for videre spill men valgte å flytte og studere i Bergen der hvor samtalene har gått gjennom sommeren med klubben. Guerra bekrefter til Hockey4You at de er interessert men at de ikke har lykkes å bli enige med spilleren om betingelsene.


- Ja, jeg har snakka litt med han men vi har ikke blitt enige om betingelsene . Det er ikke noe dramatikk i det heller, Isak ønsker noe og vi ønsker noe annet og vi blir ikke enige, forklarer Guerra.


- Vil du betegne de samtalene som ferdig?


- Nei, de er ikke ferdige men de er heller ikke dagsaktuelle. Men ting tar litt tid og jeg bruker heller litt tid enn å gjøre det for fort.


- Føler dere et press på å skaffe forsterkninger? Dere har jo ikke vunnet mange kamper akkurat.


- Vi føler ingenting press i det hele tatt. Vi visste at denne sesongen ville være utfordrende både for spillere, klubb, trenere og egentlig alle rundt og det har den vært. Ingenting kommer som en overraskelse, vi er en fersk organisasjon med en meget bratt læringskurve. Sett sesongen som en helhet så må jeg egentlig innrømme at vi har kanskje på mange områder overprestert. Ja, vi har tapt kamper men allikevel har vi ikke blitt blåst av banen men heller stang ut i visse kamper men det er ingen krisestemning, påpeker den daglige lederen til Hockey4You.


Bergen sier videre at de er på utkikk etter en løper og to backer til laget og har en importplass ledig. Det betyr at de må finne noen nordmenn som er villige til å komme til Bergen etter at serien har startet.


- Ja, det stemmer. Det finnes mange gode norske spillere der ute.


- Hvordan skal du lokke dem til Bergen?

- Millionlønn, svarer Guerra kontant før det hele bryter ut i en stor latter.


Bergen Ishockeyklubb er på plass i Oslo denne helgen hvor de skal møte Hasle-Løren til dobbeltkamp henholdsvis lørdag kl. 16.00 og søndag kl. 15.00 i Lørenhallen.


Bergen står med 6 poeng etter 8 kamper mens Hasle-Løren fortsatt har til gode å ta poeng så langt og ligger sist på tabellen.

Comments


bottom of page