top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Bergen-opprykket: - Mulighetene er der, vi må ta ansvar og gripe de

Bergen knuste Tønsberg 10-0 på søndag i den avgjørende kampen for bergenserne hvor de styrte alt fra første dropp. Etter at opprykket var et faktum, ble det stor feiring i garderoben etterpå

Foto: H4Y / OCN Den gode klemmen etter at opprykket var sikret mellom De Jonge og Wide


For kampen ble ingen thriller som en nøytral tilskuer skulle ønske seg, Tønsberg møtte aldri opp og var ferdig for sesongen før kampen begynte. Bergen lekte ball i hatt med sin tidligere divisjonskollega og vant skuddene 42-13 og resultatet 10-0. Kampen i seg selv var ikke så mye å skrive om med et godt unntak av Emil Hjertbergs 10-0 scoring som ble scoret på vakkert Kent Nilsson/Foppa-vis forbi en resignert Mats Stemre-Smedsrud i Tønsberg-målet.


Etter kampen kunne bergenserne slippe jubelen løs til en stor feiring i garderoben. Christoffer Fløholm spratt champagnen til ellevill jubel og spillerne sang etter "Min dag" med Åge Alexandersen. En strålende blid trener Kim Wide gikk rundt og klemte spillerne sine og var selvfølgelig svært lettet over at Bergen klarte sitt mål om å rykke opp til 1. divisjon.


- Magisk, magisk. Nå er blikkene fremover, det er nydelig, fantastisk - jævlig bra. Tønsberg møtte ikke opp i dag og vi er bedre, det viste vi. Neste år er det 1. divisjon og da skal vi hevde oss, sier Wide etter at champagnespruten har stått i taket i garderoben.


Den blideste gutten i Oslo på søndag var utvilsomt Johann De Jonge. Toppscoreren gjør 9 poeng på 3 kamper i kvaliken og ble også poengkonge i serien med respektable 79 poeng på 20 kamper.


- Det er så fortjent! Vi er det bedre laget og vi viser mot Furuset også at det kunne likegodt vært vår kamp så dette er kjempefortjent, forteller storscoreren etter kampen.


Bergen Hockey har slitt med motgang ved at de vant serien som ble avlyst og forrige sesong ble avlyst i sin helhet. I år vant de serien for andre gang på rad i 2. divisjon og fikk det fortjente opprykket sitt. Styreleder Martin Hansen Guerra er godt i gang med å snakke med både sponsorer, nye som gamle og ikke minst Bergen kommune for å se på fasiliteter i ærverdige Bergenshallen.

- Vi hadde et møte senest i dag med kommunen og en liten befaring i hallen om hvilke muligheter vi har der og hva vi kan gjøre, seier styrelederen.


Bergen er allerede i gang med å kontakte selskap for lyd og lys slik at kommunen kan se nærmere på oppgradering av det over 20 år gamle lydanlegget i hallen. I tillegg ønsker man å oppgradere gulvdekket rundt hallen og i garderobene samt at man er dialog med å oppgradere sekretariatet og utvisningsboksene.


- Det er klart at det stilles større krav til oss. Tickemaster og TicketCo, vekterselskap og masse sånne ting som vi har vært klar over hele veien og det skal vi være klare for, fortsetter Guerra.


Bergenshallen hadde over 300 tilskuere i tre dager på rad mot Tønsberg hjemme og kapasiteten er opp mot 800 tilskuere i hallen fra 1968. Og klarer Bergen å hevde seg litt i 1. divisjon så kan fort det tilskuerantallet stige i tillegg til at de får en del besøkende fra bortelag. Uansett så vil de nye målene til Bergen være å unngå å komme til kvalik neste sesong og heller etablere seg i 1. divisjon.


- Noen vil kanskje argumentere med at det ikke er så hårete og det er helt greit. Poenget er at vi skal bruke tid på å bli et etablert førstedivisjonslag og utvikle organisasjonen og administrasjonen vår samt det sportslige tilbudet vi har både til seniorspillere og ungdomsspillerne våre, forteller styrelederen.

Etter det Hockey4You erfarer så søker også klubben trolig etter en daglig leder, noe de ikke har i dag. Guerra ønsker ikke å kommentere det organisatoriske i klubben før årsmøtet for Bergen Hockey som er satt om en uke. Økonomien i klubben er god og skal forsterkes ytterligere ved å lande nye sponsoravtaler hvor det er nærliggende å tro at Fjordkraft som har hjemmebase i nettopp Bergen, kan være aktuell som en ny sponsor for klubben.


- Det er kjempeviktig at vi holder oss i 1. divisjon, derfor jeg sier at vi ikke har noen ambisjoner med at vi skal vinne 1. divisjon, vi skal holde oss over kvalikstreken. Det er det neste steget, vi hadde mål om å rykke opp uten noe som helst forsterkninger og neste målet er da også å holde seg i 1. divisjon, forklarer Guerra og fortsetter:


- Det er ingenting i veien for at det skal gå i Bergen neste sesong. Mulighetene er der, vi må ta ansvar og vi må gripe de, avslutter Bergen-lederen.


Sjekk ut alle målene mellom Tønsberg og Bergen samt festen etter kampen i garderoben. Dessuten snakket vi med trenere og spillere etter at opprykket var et faktum:


I tillegg laget vi en liten hyllest til Bergen Hockey med noen korte tilbakeblikk fra sesongen:


Comments


bottom of page