top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Bergen med en overbevisende seier over Furuset på hjemmebane: - Vi møter et jævla bra lag

Kenneth Larsen måtte resignere etter å ha sett et Bergen-lag kjempe Furuset ut av stilen og med det dra hjem til Oslo med et 2-5 tap

Foto: H4Y / OCN


Det var Bergen som skulle starte best i denne bamsekampen hvor Joachim Raa åpnet målkontoen slik at det regnet bamser til isen som skulle til Haukeland Sykehus, et initiativ fra Hockey For Livet som samlet inn kr 15 000,- fra bergenserne til Kreftforeningen. Emil Ruud skapte balanse i regnskapet i en litt rotete første periode hvor begge lag var like gode.


I den andre perioden var Bergen klart det beste laget hvor de kjempet Furuset ut av stilen med å særlig å være kompakt defensivt som hindret Furuset til de store avslutningene. De få mulighetene Furuset hadde, tok Bergen-keeper Albin Mörck seg av. Hjemmelaget klarer å score to ganger ved Lukas Fransson og Marius Jonassen slik at stillingen var 3-1 etter to perioder.

En svært aktiv Furuset-trener Kenneth Larsen prøvde så godt han kunne å formane spillerne sine og tok også timeout midtveis i den andre perioden uten at det hjalp nevneverdig spillemessig for laget. Bergen fortsatte sitt gode spill og Isac Enmarker kunne øke ledelsen i powerplay i den tredje perioden før sarpingen Benjamin Guthu satte Bergens femte mål på en overgang. Furuset reduserer riktignok mot slutten og pyntet på resultatet slik at sluttresultatet ble 5-2 til de rødkledde.


- De var mye bedre enn oss i dag og vi fikk ikke utnyttet de eventuelle svakhetene deres. Det var egentlig dårlig spenningsnivå fra starten av. Det er litt sånn at vi har vært underdogs hele tiden og så skal vi ut og føre litt og så er det egentlig ganske jevnt mellom alle lagene og spiller for spiller, sier Furuset-trener Kenneth Larsen etter kampen i Bergenshallen.

Han fortsetter:


- Det var dem som gjorde oss dårlige også og vant alt som var av dueller og de spilte en bra kamp Bergen også. Det er ikke sånn at vi var kjempedårlige hele tiden, dem stod bra bak der og fulgte gameplanen sin. Vi visste egentlig hva vi kom til ved at de stikker i midten og dro opp forsvarspillet vårt. Vi klarte ikke å komme opp samtidig som Bergen gjorde en veldig bra kamp og spilte oss dårlig.


- Du tok timeout midtveis i kampen der, hvordan var responsen synes du?


- Nei, det ble ikke noe bedre av det men noe må man prøve å gjøre bak der også. Det var litt trist etter som det var siste kampen for dette året men vi så litt slitne ut hvor mange av gutta har spilt mange kamper hvor de har spilt på Grüner og opp og ned. Jeg tror det har litt med at vi ikke klarte å være konsentrerte som vi har vært i de andre kampene og la oss litt nedpå. Samtidig som vi selvfølgelig møter et jævla bra lag så er det litt kombinasjon av alt mulig føler jeg, dem var med på duellene og da vinner man stort sett hockeykamper, avslutter Larsen.

En sarping som stortrives i Bergen by er Benajmin Guthu som kom til byen før forrige sesong. Han forteller gjerne om hvor bra han har det i dette Bergen-laget.


- Det er vanskelig å komme seg vekk her fra når man først har kommet hit, det er en fin by. Det er en helt fantastisk gjeng her og jeg går rundt og ler hele tiden, de er latterlige morsomme. Jeg ler mest av de og ikke med de, humrer Guthu.


Og han satte også en flott scoring i den tredje perioden, sin femte for sesongen.


- Vi visste det at det var et lag som går mye på skøyter og er et ungt lag. Så vi måtte bare være tighte, jobbe for hverandre og sette sjansene når vi fikk de. Vi fulgte egentlig bare gameplan, forteller han videre.


- Hva var det treneren sa før matchen her?


- Det var å holde laget kompakt og gjøre kjappe vendinger og få med pucken fort framover og ikke at vi skulle sette oss fast, sier Guthu.


Og det var nettopp Bergen gjorde ved at Furuset ikke fikk kommet til de helt store sjansene mens hjemmelaget utnyttet sine sjanser i kampen.


- Ja, jeg synes vi var flinke til å ikke slippe dem inn i kampen som gjorde at de måtte spille på vårt tempo og ikke vi sank ned på deres. Er veldig fornøyd med kampen, avslutter Guthu.


Bergen spiller årets siste kamp i dag, hjemme mot Lørenskog kl. 12.30.


Målene fra kampen ser man i videoen under:Comments


bottom of page