top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Bergen med 8 seire på 9 kamper - opp på 4 plass

De har gjort spådommene til skamme og i helgen som var, klatret Bergen opp på 4. plass med to kamper igjen å spille av sesongen


Foto: H4Y


For det er et formlag som møtte i Lørenhallen i helga og kunne med riktige reultater klatre opp på 4. plass på tampen av sesongen, på tross av at de har frasagt seg retten til å spille i play-in. Og bergenserne skuffet ikke denne helgen heller, de har mer eller mindre imponert de fleste den siste måneden og gjort alle tips til skamme når de har vunnet 8 av de siste 9 kampene sine.Etter at de med stor skuffelse måtte takke nei til play-in av økonomiske årsaker, har de ristet av seg den største skuffelsen og når Hockey4You var på plass i Lørenhallen i helgen var stemningen som vanlig god hos bergenserne. Men de har også valgt å takke ja til å slippe spillere som ønsket å dra videre til andre klubber for å forlenge sesongen.


Emil Hjertberg, Marcus Leijonhufvud, Sebastian Kjos og Isak Billet har alle gått til andre klubber slik at det var et redusert Bergen-lag som møtte et forsterket Hasle-lag denne helgen. Allikevel klarte bergenserne å ro det hele i land med 3-2 og 5-3 over Hasle-Løren samtidig som Gjøvik tapte begge de viktige oppgjørene hjemme mot Nidaros. Det gjorde at klubbene byttet plass på tabellen og Bergen nå går opp til en 4. plass.- Ja, det er viktig. Vi vil vise at vi har noe her å gjøre. Hasle har flere spillere enn oss men de har ikke bedre topp enn oss og ikke bedre enn bunn enn oss så vi vinner. Når det virkelig kniper så har vi spillere som står frem og det er bra, sier Anders Skage til Hockey4You.22-årige bergenseren har vært et fast inventar for moderklubben de siste sesongene og sammen med resten av laget fikk den overraskende beskjeden om at det ikke ble sluttspill uansett resultat. Bergens gode avslutning på sesongen tvang styret til å ta en beslutning de ikke ønsket å ta, det å ikke møte Narvik i play-in på grunn av økonomi. Og det var en skuffelse som var til å ta og føle på for spillerne som ønsker å nå langt som mulig i en sesong.


- Det største skuffelsen har lagt seg, vi så den litt komme kanskje men det er selvfølgelig kjipt å få den beskjeden at det ikke blir noe. Men vi er et lag som vil vinne uansett og da går vi ut med matchintensitet for å vinne, forteller Skage om motivasjonen videre.


- Har man snakket om det internt i laget hvor viktig det er å ta den 4. plassen uansett?


- Ja, vi har jo veldig lyst til å vise at vi er et topp 4 lag. Og så må vi bare finne noen som tror på oss og nå viser vi at vi er det og det er bra, avslutter han med et lite stikk til potensielle sponsorer i Bergen.


Bergen har igjen Nidaros borte mens Gjøvik har igjen Narvik borte, da det hele skal avgjøres neste helg om den endelige tabellen i årets 1. divisjon.Comments


bottom of page