top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Bergen-ja sørger for en ny sesong i 1. divisjon med nytt trenerteam

Det ekstraordinære årsmøtet i Bergen stemte enstemmig ja for en fortsettelse for en ny sesong i 1. divisjon etter at de fikk innvilget lisens. Nå er man i godt i gang med å forme laget til høsten

Foto: H4Y / Ole Nylende


Det har vært en tøff vår for hockeyelskere i Bergen etter at det har vært tvil om videre drift i klubben og om de skulle få lisens. Et nytt styre og hardt arbeid har man utover klart å innfri de interne målene om å skaffe til veie midler til klubben for å kunne gå videre for en ny sesong.


Et ekstraordinært årsmøte måtte ta stilling til spørsmålet om klubben skulle gå for en ny sesong i 1. divisjon på tross av at de hadde fått lisens. Det ble enstemmig vedtatt og smilene er på plass igjen hos byens iskrigere.


Inn har klubben fått et nytt trenerteam ved at spillerne Jørgen Fløholm tar hovedtreneransvaret og Philip Åman fortsetter som assistenttrener, dog denne gang kun på benken. Det betyr at begge spillerne legger opp og fortsetter karrieren utenfor isen. Åman er fornøyd med at Bergen nå er klar for å gyve løs på en ny sesong.


- Det er selvfølgelig kjempegøy at det klubben sa ja til det. Det er noe spillergruppa fortjener, en Bergen-stamme som har vært med å dratt det lasset her i mange år. Det hadde vært utrolig trist etter en sånn fin sesong om det hadde gått åt skogen. Det ser ut som det nye styre har jobbet kjempebra og virker som dem har grei kontroll, sier han.


Åman utrykker at han ikke lengre har en motivasjon til å være spiller lenger men tvert i mot ser han fram i mot å kunne være med å bidra i treningshverdagen og som assistent i boksen.


- Det blir kjempegøy! Hadde jo hovedrollen i Haugesund i siste den av sesongen før dem gikk konkurs og trivdes med det. Jeg gleder meg veldig faktisk, synes hockey er kjekt og har mange tanker og ideer. Ikke så motivert å spille på isen lengre men veldig motivert å være en trener og vil være med å lage en trenertrio som er unge, engasjerte og ambisiøse, forteller Åman.


For han henviser til nettopp trenerene i blant annet Lørenskog og Ringerike og deres treningshverdag når han skal fremstille Bergens trenertrio som består av han selv og Jørgen Fløholm som hovedtrener i tillegg til at dem sterkt ønsker en assistent til som er på trappene.


- Det har lenge vært brist på god ledelse og en riktig god plan samt en visjon. Vi har satt oss ned nå, egentlig siden sesongslutt og lagt en plan på hva vi skal gjøre bedre og hva vi kan endre på. Vi skal ha en god treningskultur likt som Lørenskog/Ringerike-style hvor det er lite kostnader men best på de tingene der hvor man er godt trent og bygge videre på det, sier den engasjerte svensken om Bergen-framtiden.


Han synes det er vanskelig å fortsette å spille selv når han ikkje har den rette motivasjonen til det samtidig som han vil være med på å skape en god treningskultur i klubben. Derfor ønsket han å gå all-in for å være en assistenttrener i boksen og bidra til å skape engasjement og treningskultur i Bergen.


- Hvis man skal få bra istreninger og fystreninger så må lederne i laget være de som kjører det hardest og det er sånn man får med seg de andre gutta også. Det er toppspillerne som kjører og da må de yngre og litt mindre etablerte minst kjøre like hardt og jeg har ikke den "driven" at kjøre fystrening steinhardt hver dag, sier Åman.


Åman stortrives i Bergen og har fått med seg samboeren fra Sverige med på lasset i tillegg til at man har fått en flott jobb ved siden av hockeyen.


- Ja, jeg har det kjempebra. Så lenge vi får til hockeyen skikkelig her så blir det helt gull, avslutter han.


Kaptein Joachim Jensen legger opp og prioriterer familie mens de to første re-signerignene allerede er på plass. Både Johann de Jonge og Preben Lindvik fortsetter som en del av den viktige Bergen-stammen. Samtidig er både Albin Mörck og Jacob Sandberg ønsket med videre, Hockey4You erfarer at Sandberg skal ha signert for en annen klubb i 1. divisjon til høsten og er ikke med videre.

I tillegg vil trolig bergenserne Sander Pedersen Ødegaard og Heine Horverak vende hjem til moderklubben i henholdsvis fra Narvik og Lillehammer U20.

댓글


bottom of page