top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Bekreftet: Gjør comeback i Lørenskog

I dag kom bekreftelsen om at tidligere Furuset-trener Kenneth Larsen overtar Lørenskog for neste sesong

Foto: H4Y


Det var i går at Hockey4You erfarte at duoen Kenneth Larsen og Oscar Stigebrand blir henholdsvis ny hovedtrener og assistenttrener for Lørenskog.


I dag kom bekreftelsen fra klubben om at begge har signert for Lørenskog og begge har signert for de neste to sesongene.


Kenneth Larsen har lang fartstid i norsk ishockey med over 600 kamper som spiller der hvor majoriteten er for moderklubben Vålerenga hvor han har 8 NM-gull. Han har også 11 sesonger bak seg som trener hvor 6 av disse har vært i nettopp Lørenskog over to perioder hvor høydepunktet for klubben var NM-finalen mot Stavanger i 2016 hvor de tapte over 6 kamper.


Dette er Kenneth Larsens periode som Lørenskog-trener:


2014/2015:

6. plass i serien

Taper 2-4 i kamper mot Sparta i kvartfinalen


2015/2016:

2. plass i serien

Vinner 4-2 i kamper over Stjernen i kvartfinalen, vinner 4-1 i kamper over Vålerenga i semifinalen, taper 2-4 i kamper i finalene mot Stavanger


2016/2017:

2. plass i serien

Taper 3-4 i kamper for Lillehammer i kvartfinalen etter at både Stavanger og Lørenskog unngikk å velge Sparta på 8. plass


2017/2018:

8. plass i serien

Taper 0-4 i kamper for Storhamar i kvartfinalen


2018/2019:

Lørenskog går konkurs, Larsen overtar Frisk Askers U18-lag


2019/2020:

Tilbake i Lørenskog. Det blir 1. plass i 1. divisjon etter at laget hadde vunnet 2. divisjon året før etter konkursen.

Ingen playoff som følge av covid-19


2020/2021:

2. plass med ett poeng bak Ringerike i 1.divisjon som rykket direkte opp og ingen playoff som følge av covid-19


2024/2025:

Comeback med Lørenskog i EHLKenneth Larsen ble hentet av moderklubben Vålerenga som deres nye hovedtrener etter 20/21-sesongen med Lørenskog men fikk kun 21 kamper for klubben da styret besluttet at 4. plass i midten av november ikke var godt nok.I mellomtiden har Larsen vært trener for Furuset i 1. divisjon under tøffe økonomiske forhold men klarte allikevel å gjøre suksess med et ungt lag og kjempet lenge om 3. og 4. plassen i ligaen før klubben endte på en respektabel 5. plass i 22/23-sesongen.

Sesongen etter lå klubben godt an til å kunne ta seg til play-off på nytt men som følge av store økonomiske utfordringer opplevde klubben spillerflukt etter at styret besluttet om å ikke spille playoff. De tapte sine siste 10 kamper med 10-77 i målforskjell uten Kenneth Larsen ved roret og Furuset trakk seg frivillig ut av 1. divisjon etter endt sesong.


Den 30. april ble Larsen ansatt som ny trener for Hasle-Løren som rykket ned til 2. divisjon før han ble presentert som ny trener for Lørenskog den 26. mai.


Skal være en utviklingsklubb

Lørenskog rykket omsider opp til EHL og hadde sin første sesong på øverste nivå i 23/24-sesongen etter konkursen, der overrasket de mange ved å ta seg til sluttspill ved første forsøk hvor de da i tillegg har vist at deres satsningsområde er unge spillere som skal få utvikle seg. Det er noe styreleder Magne Gloppen understreker at de fortsatt ønsker å gjøre når han henter Kenneth Larsen til å lede det unge mannskapet i Lørenskog Ishall neste sesong.- Det vi er opptatt av er jo først og fremst en trener som er opptatt av utvikling og får ut potensiale i hver enkelt spiller. Vi skal være en utviklingsklubb og så har også Kenneth (Larsen) lang erfaring fra norsk topphockey. Så har vi Oscar (Stigebrand) som kommer fra junioravdelingen som vi synes er en god kombo og utfyller Kenneth på noen ting, sier Gloppen til Hockey4You.


Selv om klubben anser seg selv som en utviklingsklubb påpeker Gloppen at de ønsker å etablere seg i EHL.


- Så er det på en måte det økonomiske og det administrative som tar tid å bygge stein for stein som egentlig til syvende sist avgjør om man kan ha større sportslige ambisjoner på sikt, sier han.


Etter én sesong i EHL har man også fått erfare det store gapet mellom inntekter og utgifter mellom EHL og 1. divisjon.


- Jeg vil si at det sportslige, økonomiske og det administrative henger ikke så tett sammen på en måte. Det krever hardt arbeid med det å bygge opp en administrasjon og jobbe med markedssiden hvis man skal lykkes økonomisk og få det fundamentet som det kreves til en sportslig satsning. Men vi har gjort oss litt erfaring med hva det innebærer av kostnader å spille på øverste nivå men det er en vanskelig overgang fra å være en 1. divisjonsklubb med amatørkontrakter til å bli en EHL-klubb.Samtidig mener styrelederen at klubben må bygge seg opp over tid der hvor de har gått fra frivillig arbeid med å jobbe med sponsorer til å ansette folk i stillinger til å gjøre den samme jobben. Og nå har også kommunen gått med på å investere i en ny mediakube i ishallen til det som skal være en kostnad opp mot 3,5 millioner kroner som kommer hele klubben til gode. Den forrige ble satt opp i 2009.


- Ja, vi er jo veldig fornøyd med det da. Kommunen er jo en av våre aller viktigste samarbeidspartnere men investering i ny kube handler rett og slett om at den gamle ikke fungerte lenger. Så det var litt trist i forrige sesong å ikke kunne ha noe annet enn en klokke i taket så for kommunen handler ikke det om elitedel men at det er en klokke som fungerer i hallen rett og slett, avslutter han.


Filosofien passet ganske bra

Etter det som har vært en lengre prossess for Lørenskog med å finne Niklas Andresen sin erstatter som hovedtrener landet altså klubben på å ansette Kenneth Larsen for tredje gang. Denne gangen befinner klubben seg i EHL kontra når han ble kjøpt ut av kontrakten av Vålerenga da hvor Lørenskog befant seg i 1. divisjon.


- Vi hadde noen samtaler og filosofien til klubben og meg passet ganske bra sammen, da virket det for meg ganske spennende at de ville satse på de yngre og det å tenke langsiktig. For meg passer det bra og mange av de menneskene som jeg har jobbet med før er der fortsatt så det virket som en bra og spennende mulighet, sier Larsen etter at klubben bekreftet overgangen.- Du kommer til en klubb som har mistet mange sentrale spillere, hva tenker du om det?


- Det er mye gode spillere som har dratt selvfølgelig så det er ikke gjort i en håndvending å bare å forvente at de yngre de henter inn skal være like gode med en gang. Men jeg håper på sikt at at de kan bli på det nivået og kanskje bedre i de årene som kommer. Men sånn er det litt det å være en mindre klubb, det er noe man må regne med og er klar over når noen er bra i de mindre klubbene så vil andre ha de spillerne, forteller Larsen.


- Dere skal være en utviklingsklubb blir det sagt men man ønsker vel resultater også. Hvilken ambisjoner kan man forvente?


- Ja, men det er veldig vanskelig å peke ute en plassering vi skal ha før vi veit hva de andre laga har og hva vi får sjøl. Nå er vi på en måte i "silly season" så det er vanskelig å vite akkurat plassering så det tenker jeg ikke altfor mye på men tenker mest på å sette sammen et lag som er i den filosofien til Lørenskog og så får vi ta de resultatene når sesongen kommer, sier Larsen til Hockey4You.


48-åringen starter i jobben på Lørenskog den 1. juli.

Comments


bottom of page