top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Behind The Mask: - Noen måtte gjøre noe for målvaktene

I mangel på langvarig og gjennomarbeidet satsing for målvakter i Norge har frivillige startet opp en målvaktskole som i dag er den største i sitt slag, i kongeriket Norge

Foto: Erling Schjølberg


Behind The Mask-organisasjonen startet i 2019 som følge av mangel på tilbud for målvakter. De mener at klubbenes satsing på målvakter ofte varierer fra år til år og at det er lite som henger sammen over tid. Daniel Ottesen er primus motor og hovedtrener og har jobbet for å kunne utvikle prosjektet til å bli noe som kan være bærekraftig og langvarig for de norske målvaktene.


- Ja, det er en frivillig organisasjon som starta i 2019 i håp om å skape et stabilt målvaktstilbud for målvakter på Østlandet. Klubber har hatt en tendens til å bytte trenere eller å ikke ha trenere så da finnes det rom for at målvaktene våre kunne få et godt sportslig tilbud som er framtidsrettet, utviklende og stabilt slik at de får en god sammenhengende skole fra U10 til U18, forteller Ottesen til Hockey4You.


Behind The Mask samarbeider nå med klubbene Lørenskog, Furuset, Jar og Ullensaker med å trene deres keepere og håper å kunne samarbeide med flere andre klubber i fremtiden.

Ottesen forteller også at Behind The Mask følger den canadiske målvaktskolen i samarbeid med Paul Drew i Andrews Goaltending.

- Vi har veldig tro på den canadiske målvaktskolen som er en hybrid mellom den russiske og finske sammen med det Nord-Amerika har drevet med siden 90-tallet. Så det er en veldig bevegelig og mobil målvaktsrolle hvor vi satser mye på skøytegåing, balanse og grunnteknikk, forteller Ottesen og fortsetter:

Vi ser veldig ofte at norske målvakter som faller gjennom i utlandet, faller ofte gjennom fordi grunnteknikken er for dårlig.


I følge hovedtreneren så ønsker Behind The Mask å jobbe videre for å kunne samarbeide med andre klubber for å kunne utvikle morgendagens målvakter i norsk hockey. Men at erfaringsmessig er en spennende reise å se om klubbene kan samarbeide på tvers av hverandre for et slikt opplegg. I kjølevannet av dette så burde det kanskje ha vært en interesse for Elitehockey AS å kunne se nærmere på et slik samarbeid. For øvrig kan man gå inn på hjemmesiden til Behind The Mask for mer info.


I videoen under møter vi keeperne Marcus Rustad fra Sparta og Emil Kjelle fra Manglerud Star som forteller om hvordan de opplever Behind The Mask samt at vi snakker med hovedtrener Daniel Ottesen:


Comments


bottom of page