top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Bambusa-toppoppgjøret: - Blir spennende å se hvor vi står i forhold til hverandre

Lagene har ikke møttes på to sesonger, nå møtes endelig Hasle-Løren og Stavanger til et heftig trippeloppgjør i Løren Ishall denne helgen


For lagene har ikke møtt hverandre siden trippeloppgjøret i februar 2020 i 19/20-sesongen etter at forrige sesong ble spolert av covid-19. Det var også da Stavanger Oilers sist tapte en seriekamp mot nettopp Hasle-Løren hvor Ylva Reiten var sentral med sine to mål i kampen.

Mye har skjedd siden den gang og begge lag er meget spente på hvor de står ovenfor hverandre i årets Bambusa-liga.


- Det skal bli morsomt å møte dem og teste hvor vi står i forhold til dem, sier Hasle-Løren trener Frode Behn om kveldens kamp før han fortsetter:


- Det er dette vi trener for, vi håper at vi klarer å by dem opp til dans.


- Men dere har gått på et par overraskende tap så langt?

- Ja, det går jo på dagsform for dem som spiller. At dem har tatt litt lett på oppgavene og ikke gjort jobben sin, da taper du. Vi har hatt fokus på det å være til stede, vi har ganske mange unge spillere og blandet med eldre som kanskje ikke har spilt så mye damehockey sånn sett.


- Men dere er vel avhengig av at f.eks. Sofie Fjellvang produserer for dere?


- Det er det jeg har prøvd da å få med litt flere som kan produsere enn bare henne og i år så er det litt flere som har meldt seg på.

Behn forteller videre at de er fornøyde med den signeringen Nora Daneel som kom fra sveitsisk hockey tidligere i år og har gjort 5 poeng så langt på 10 kamper.


- Ja, Nora har sklidd godt inn i laget og har vært en forsterkning for oss på backsiden. Jeg vil si at vi har et bedre lag i år enn vi hadde i fjor, gruppa er nok litt mer homogen enn tidligere, at dem tar i for hverandre og det synes jeg er bra, sier Hasle-treneren.


Behn forteller at Hasle-jentene gleder seg stort til å møte Oilers-laget og mener at disse kampene lå i bakhodet når man møtte Wing forrige helg.


- Det er lissom endelig skal vi få møte dem så får vi se hvor vi står. Vi møtte dem ikke i fjor, vi fikk jo bare sølvet.


- Men hvordan skal dere slå dem? De er jo ubestridte vinnere over lang tid.


- Jeg ser jo at dem er sterke og det er jo at dem har tre rekker dem kan kjøre på og alle tre rekkene er like gode, skal vi møte dem så må man ha tre rekker selv. Vi spiller vårt spill og er offensive. Vi legger oss ikke fordi de heter Stavanger, vi får prøve å spille vårt spill så får man heller legge om hvis det ikke går.


I Oilers-leiren er man storfornøyde med sesongen så langt i følge trener Marcus Forgaard som fremhever effektiviteten til siddisene. Laget hans står med 73-10 i målforskjell på 9 kamper så langt i sesongen.

- Vi er storfornøyde vi da vi har en god scoringspresisjon i år enn hva vi har hatt på lengre tid. Jeg tror vi har blitt bedre strukturert samt at vi er to trenere som har bedre oppfølging. Vi setter jo av mandagen til goalscoring, dem jobber med keepere og skudd så vi har fått en litt bedre strukturert hverdag da, sier trener Marcus Forgaard til Hockey4You.


Oilers må klare seg uten sin store stjerne i toppscorer Stine Myreng Kjellesvik denne helgen som blir hjemme på Vestlandet på grunn av sykdom. 20-åringen er toppscorer i Bambusa-ligaen med 34 poeng på 9 kamper og Lotte Pedersen går inn for henne i 1. rekka.

På tross av forfall så gleder Forgaard seg veldig til kampene mot Hasle-Løren denne helgen.


- Det er lenge siden vi har spilt nå men vi er flinke til å tilrettelegge og gjøre det beste man kan for å motivere og at vi hele veien holder det gående. Nå har vi sett veldig fram mot disse kampene her da og håper de blir spennende. Det er nok Hasle-Løren vi kommer til å sloss mot i år, vi spilte ikke mot de i fjor pga. covid så vi vet ikke helt hvor de er hen men vi har fulgt med og har en gameplan klar da som forhåpentligvis fungerer, forklarer Forgaard.


- Men dere tar ikke lett på de kampene her?


- Nei nei, for å si det sånn; vi tar ikke lett på noen kamper. Vi spiller med åpent sinn til hver kamp og kommer ikke inn i kampen som breiale, for å si det sånn. Vi er jordnære og ønsker å jobbe med det vi har jobbet med på trening så ingen av disse kampene, uansett lag tar vi lett.


- Hva vil du si er den største svakheten til Oilers egentlig?


- Jeg tror det er likt for alle lag og det er i forsvarssonen. Det jobber vi med daglig og det blir bedre og bedre men grunnen til at vi ser svakhet i det er fordi vi har mange nye yngre spillere som ikke har vært med oss og spilt slik som vi spiller, da tar det litt tid at man kommer inn i det. Vi er ikke perfekt vi heller og blir aldri fornøyde, avslutter 30-åringen til Hockey4You.


Siste 5 møter i serien mellom lagene:


02.02.20 Stavanger - Hasle-Løren 2-0

01.02.20 Stavanger - Hasle-Løren 1-3

31.01.20 Stavanger - Hasle-Løren 4-1

27.10.19 Hasle-Løren - Stavanger 1-2

26.10.19 Hasle-Løren - Stavanger 1-4


Topp 5 poeng Hasle-Løren:

Navn

Kamper

Mål

Assist

Poeng

Sofie Fjellvang

11

15

7

22

Ylva Reiten

11

6

9

15

Ida Kristine Rogstad

11

4

10

14

Kajsa A. Bråthen

10

5

8

13

Emilie S. Jensen

11

3

7

10

Topp 5 poeng Stavanger:

Navn

Kamper

Mål

Assist

Poeng

Stine M. Kjellesvik

9

13

21

34

Silje Gundersen

9

18

12

30

Lotte Pedersen

6

12

10

22

Christina Furseth

9

8

8

16

Pia Løschbrandt

9

5

9

14コメント


bottom of page