top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Bambusa-seier til Vålerenga over Storhamar i sudden: - Et ran

Vålerenga vant sin andre kamp over rivalen Storhamar i Bambusa-ligaen med 3-2 i sudden death noe Storhamar-trener Jo Sandaker mener var et ran

Foto: H4Y / OCN


For andre gang på kort tid møttes Vålerenga og Storhamar til dyst etter at Vålerenga stakk av med seieren på Hamar med 4-3 på sudden death. Tre dager senere møttes lagene på nytt til et oppgjør på Jordal i en kamp som varierte i stor grad. Storhamar kom ut og dominerte stort i første periode og hjemmelaget hadde få eller ingen sjanser på mål, faktisk hadde man ikke et eneste skudd på mål før det hadde gått drøye 18 minutter ut i perioden. Men Storhamar hadde heller ingen store muligheter på tross av et stort spillemessig overtak, perioden ebber ut i 0-0.

I den andre perioden skulle Vålerenga våkne og være spillemessig bedre med i kampen men det var allikevel Storhamar som tok ledelsen ved et dårlig bytt fra hjemmelaget, med det så kunne Linn Aakre gå helt fra egen sone og runde av to spillere før hun satt pucken i kassa og ga med det Storhamar ledelsen 1-0. Drøye minuttet senere utligner Tilde Simensen til 1-1 på et skudd inne i Storhamars sone. Begge lag produserte utover i perioden flere gode sjanser og det var bortelaget fra Hamar som hadde de største sjansene til å gå opp i ledelsen men var ineffektive på mulighetene sine. På tampen av perioden går Vålerenga opp i ledelsen i det som er et dårlig Storhamar-bytt utnytter Tiril Arntzen muligheten, kommer alene med keeper og scorer sitt første mål for sesongen.

Den tredje perioden er spillemessig likt for begge lag uten at man kan kalle det en velspilt periode av den grunn. Ut av ingenting klarer Hanna Olsen å sette et ufarlig skudd i mål bak Jenny Søbye i Vålerenga-målet, et skudd som Søby normalt ville ha tatt og med det er lagene likt i målprotokollen. På slutten av perioden tar Vålerenga timeout og legger et sterkt press på Storhamar de siste to minuttene uten at de klarer å score noen mål.


- På en måte et ran

I sudden death avgjør Vålerenga nok en gang og denne gang er det Camilla Bakkene som får avgjøre og sørger for at hjemmelaget sikrer seg ekstrapoenget nok en gang.

Storhamar-trener Jo Sandaker tok tapet veldig tungt når Hockey4You snakket med han i gangene i Jordal Amfi etter kampen.

- Vi kjenner jo det at det er litt rivalisering når disse to klubbene møtes og kjenner litt på den spenningen som bygger seg opp i forkant. Akkurat nå så er det jævlig tungt, det er det altså, sier Sandaker.


- Hva synes du om kampen?


- I første periode synes jeg vi spiller helt strålende mens i den andre perioden så faller vi litt men til gjengjeld så løfter vi oss i tredje igjen og skaper mer enn nok sjanser til å kunne ha avgjort kampen. I den første perioden her så skulle vi ha punktert kampen men vi setter ikke sjansene våre og er ineffektive som er frustrerende å stå å se på innimellom, sier han videre og fortsetter:


- Jeg ser også at marginene er litt i mot oss, summa summarum så er det på en måte et ran synes nå jeg.


Sandaker har sin første sesong for Storhamar og er veldig fornøyd så langt på tross av tapene mot Vålerenga.


- Jeg synes spillerne tar nye steg hver dag, tar til seg læring og man ser det at utviklingen har gått riktig vei så det er et veldig spennende materiell å jobbe med, forteller Sandaker.


Første scoring for sesongen

15-åringen Tiril Arntzen scoret sitt første mål for sesongen etter et dårlig bytte for Storhamar på tampen av den andre perioden og hun gjorde ingen feil når hun kom alene med Celine Slikebækken i Storhamar-målet og sendte Vålerenga i ledelsen med kun 5,3 sekunder igjen av perioden.


- Det var deilig å vinne selv om det var synd at det gikk til sudden. Vi startet dårlig i første men kom oss veldig i den andre perioden, hadde god flyt i spillet vårt og jeg er fornøyd med at vi fikk til et bra spill, sier Arntzen til Hockey4You.

Med en snittalder helt ned mot 16 år er laget et av de yngste i serien og har gjort sine saker noe overraskende bra så langt. Laget står med 5 seire av 6 mulige så langt etter å ha tapt borte mot Bergen på straffer.


- Ja, mange sier at vi er et ung lag men vi har jo mange gode spillere også. Jeg føler at vi har blitt sett på som underdogs som forventer at vi ikke skal gjøre det bra, da er det ekstra gøy å kunne klare det, avslutter Arntzen.


Vålerenga møter Stavanger Oilers borte til dobbeltkamper neste helg.

Comments


bottom of page