top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Bambusa fortsetter som ligasponsor i fem nye år

Den historiske ligasponsor-avtalen for kvinner som ble undertegnet i 2021 mellom Bambusa og Norges Ishockeyforbund, ble i dag forlenget med ytterligere fem år

Foto: H4Y / OCN


Det var tilbake i september 2021 hvor Bambusa AS og Norges Ishockeyforbund signerte en avtale over to år om å være ligasponsor for Eliteserien for kvinner.


- Det å få et liganavn på eliteserien for kvinner vil bety enormt mye, og er et viktig steg på veien for likestilling i idretten vår. Norges Ishockeyforbund har tydelige ambisjoner på vegne av jente- og kvinnehockeyen, og dette er en svært viktig sponsorsignering for norsk ishockey, sa ishockeypresident Tage Pettersen den gang.


Nå har partene satt seg ned og forlenget avtalen med ytterligere fem år, fram til og med 2027/2028-sesongen. Det melder Norges Ishockeyforbund i en pressemelding i dag.


"Bambusa vil fortsette som ligasponsor for ishockeyens øverste nivå på kvinnesiden, nå kjent som «Bambusa-ligaen», og sammen med NIHF skal de utvikle norsk kvinnehockey. Ved å utvikle et helhetlig samarbeid vil de jobbe tett med spillerne på det øverste nivået i Norge for å løfte nivået både sportslig og kommersielt.

Avtalen er en historisk milepæl for kvinnehockeyen i Norge og vil strekke seg over fem år, helt til 2027/2028 sesongen. Bambusa er stolt av å kunne støtte kvinnehockeyen og utviklingen av kvinnelige ishockeyspillere i Norge, og de ser frem til å jobbe tett med NIHF for å utvikle Bambusa-ligaen og sørge for at den fortsetter å blomstre, skriver Norges Ishockeyforbund i dagens pressemelding.


- Det er langt på overtid når det kommer til forskjeller mellom jenter og gutter - kvinner og menn i norsk idrett, bredde som elite. Målet med satsningen de neste 5 årene er å skape like rettigheter - og like muligheter for alle jenter og kvinner i norsk hockey, forteller Håvard Gundersen som er CEO i Bambusa Group.


Bambusa-ligaen har denne sesongen bestått av 8 lag hvor Lillehammer ble seriemester i sin aller første sesong men tapte for Stavanger Oilers i kampen om Kongepokalen.


- Jeg er veldig glad for at Bambusa, etter å ha vært med norsk ishockey en liten periode, nå har besluttet å gå inn i kvinneishockeyen med et lengre og tyngre perspektiv. Bambusaligaen har blitt et godt symbol for satsingen på ishockey for jenter og kvinner, og jeg er glad for at dette nå fortsetter, sier president i Norges Ishockeyforbund Tage Pettersen etter at avtalen ble signert.


Comments


bottom of page