top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Avgjørelsen tatt: Kvalik-helg i Ski Ishall

Avgjørelsen om å arrangere kvalik til 1. divisjon er endelig tatt og Norges Ishockeyforbund har bestemt at det blir en kvalik-helg i Ski Ishall 8-10. mars


Foto: H4Y


For det var etter ønske fra kvalik-klare Manglerud Star hvor man undersøkte muligheten til å spille den kommende kvaliken til 1. divisjon som en serie, noe som er et utgangspunkt i regelverket.


Men nå har klubbene sammen med Norges Ishockeyforbund blitt enige om at det blir en kvalik-helg slik som det har vært for vane de siste to sesongene samt at helgen blir lagt til det høyest rangerte laget Ski og Ski Ishall. Dette bekrefter Ski Ishockey ovenfor Hockey4You i dag.


Kvaliken skal da spilles fredag 8. mars til søndag 10. mars.


Da får sportssjef Anders Angelbrandt i Kongsvinger ønsket sitt oppfylt med at det blir spilt over en helg men derimot fikk han ikke muligheten til å arrangere kvaliken på hjemmebane. Han mente videre at Ski Ishall ikke er optimalt for å arrangere et slik arrangement med tanke på at man skal kunne skape en folkefest.


- Vi kommer til å ligge veldig hardt på å få arrangere dette om vi kvalifiserer oss. Vi mener at vi har den beste arenaen for det, vi har de største garderobene, best publikum og et arrangement som har blitt rost opp i skyene av president Tage Pettersen. Vi skal prøve å gjøre alt vi kan for å kunne arrangere det her, sa Angelbrandt når Hockey4You snakket med han for underkant av en uke siden.


Men slik gikk det ikke for nå er det nemlig bestemt at det skal arrangeres i Ski Ishall og styreleder Kenneth Thomas tilbakeviser kritikken fra Kongsvinger om at man ikke vil kunne klare å lage en folkefest i Ski.


- Aller først så må jeg si folkefest for hvem? Er det for Kongsvinger-supportere vi skal ha folkefest for, spør han retorisk.


Han svarer videre:


- Som jeg tenker så ja de har en finere hall enn oss men vi får ikke lov til å bestemme hva slags hall vi har men vi gjør det beste ut av den hallen vi har.


Hallen er godkjent for 1. divisjon men har en makskapasitet på rundt 250-300 personer med tre toaletter på deling. Thomas innrømmer at det vil da bli trangt i hallen om det skulle komme så mange folk.- Jeg er enig i at fasilitetene våre er kanskje ikke de beste, jeg er enig i at vi ikke har sitteplasser og jeg er enig i at Kongsvinger har en finere hall. Men når man snakker om folkefest så la oss si at vi skal ha folkefest for de 100 trofaste i Ski, hvorfor skal de bli nektet det, spør han.


Kapasitetsproblem?

Årets kvalik blir litt mer spesiell enn hva som er normalt med to publikums-lag som kjemper hardt for å rykke opp. Man har gjenfødte Manglerud Star som har snittet 250 tilskuere i 2. divisjon, i tillegg har man Kongsvinger som må slå Tromsø for å kvalifisere seg der hvor de har fått en nytenning etter signeringsbonanza. Det er ventet at det vil være en del av begge lags supportere (om Kongsvinger kvalifiserer seg) som vil ta turen til Ski Ishall og det kan fort bli et kapasitetsproblem.


- Da må vi komme opp med et billettsystem hvor vi kan si at hvert lag som kommer vil ha en rett til x antall billetter for sine supportere, jeg føler det er en praktisk detalj som kan løses, sier styreleder Kenneth Thomas i Ski Ishockey.- Hvorfor er det så viktig for dere å arrangere denne kvaliken?


- Det er todelt. Det ene er sportslige hvor treneren forteller oss at det har en del å si at et lag har kjennskap til sin egen arena hvor de trener, spiller og føler seg hjemme til daglig, hver arena har sin unike preg. Den andre delen er at det er en kommersiell gevinst ved å ha et slikt arrangement, sier Thomas.


Han fortsetter:


- Når vi var i Gjøvik i fjor så var det kun kostnader for oss hvor det endte med rundt kr 75 000,- for å delta i kvaliken. Mens Gjøvik derimot satt igjen med betydelige inntektsummer hvor de gikk med en god overskudd på billettinntekter og kiosksalg. Så det er både sportslig og kommersielle grunner for at vi ønsker å arrangere, avslutter han.

Comments


bottom of page