top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Andreas Dahl etter Falk-Larssen overgangen: - Æ har trua på dem no

Storhamar-spiller og trønder Andreas Dahl følger nøye med på hva som skjer i Trondheim for tida og gleder seg over at klubben har signert sin hjemvendte sønn, Svein Petter Falk-Larssen

Foto: H4Y / OCN


Falk-Larssen ble presentert som Nidaros-spiller i dag etter at 26-åringen hadde slitt med spilletid og varierende resultater i Vålerenga denne sesongen. Nå skal den hjemvendte trønderen være med å kjempe for klubben om å være en seriøs utfordrer til opprykk denne sesongen for trønderne.


Andreas Dahl er inne i sin andre sesong for Storhamar og slet med spilletid i starten av sesongen. De siste 10 kampene for de gulkledde har derimot endt med 12 poeng for trønderen og var i godt driv før han ble syk de to siste kampene før jul. Han gleder seg over av at "Falken" har valgt å vende nesa hjemover til Trondheim og er ikke overrasket over at det skjedde nå.


- Nei, egentlig ikke men det er jo en sterk signering da. Jeg kjenner han egentlig ikke så godt men fattern (Jan Morten Dahl) har trent han når han var i Nidaros sist. Men jeg har jo møtt han og vi møttes jo under sluttspillet i fjor og det ble noe matcher. Så han er jo bra han, en som går 100 % hele tida, sier Dahl til Hockey4You.


Selv om Dahl spiller for Storhamar så følger han godt med Nidaros når han har mulighet og særlig når de spiller i Gjøvik eller i Oslo så tar han seg en tur og se på kampene til moderklubben. Han er fornøyd med det klubben har gjort så langt i sesongen.


- Ja, det blir noen turer for å se litt, jeg liker å se sport. Dem har gjort det veldig bra, man har fått mye gratis når dem fikk Jordan George. Det er jo en klassespiller som sikkert hadde gjort det kjempebra i Fjordkraft-ligaen også, så litt flere strenger å spille på er bare positivt slik at dem ikke tar ut hele laget ved å ta ut en rekke. Falk-Larssen er en litt sånn typisk trønderhockey-spiller, en litt sånn klegg som du aldri blir kvitt, sier Dahl videre.


- Hva tenker du om det at Nidaros henter hjem spillere fra Fjordkraft-ligaen?


- Det viser at det begynner å bli proft, det ser du på det man la ut her nå at man gikk over en million i pluss. (Klubbens egenkapital på kr 1,1 mill. pr. 31.10.22 red. anm.) Dem som styrer klubben nå er kanskje litt mer proffere nå enn man kanskje har vært tidligere. Det er bra hvis dem skal opp, at dem kan holde seg oppe.

- Er det viktig for deg som spiller å se at klubben drives bra også? Det er noe du følger med på?


- Jaja, som spiller så må du ha kontroll på at klubben har økonomien på plass og har kontroll på hva de driver med. Ikke satse på at man hvis man signerer han så kanskje vi får inn litt mer penger og så skjer det ikke og da går det galt.


Nidaros ikke aktuelt denne sesongen

20-åringen står svært høyt oppe på sportssjef Martin Jansson sin ønskeliste men må trolig se langt etter Dahl denne sesongen som har kontrakt med Hamar-laget ut denne sesongen. Med en begrenset spilletid har det også blitt fulgt opp med hete rykter om at Dahl vil kunne returnere til Nidaros for å spille opp klubben til Fjordkraft-ligaen, det avviser hovedpersonen selv ovenfor Hockey4You og forteller at han ønsker fortsatt å kjempe om plassen sin i Storhamar.


- Jeg har gjort det ganske bra de siste 10-12 matchene og produserer i nesten hver match men jeg har jo alltid lyst til å spille mer. For min del har det gått greit i forhold til at man er tålmodig men man vil jo selvsagt spille så mye som mulig. Man må jobbe ekstra hardt men treningshverdagen her er helt sinnsyk bra og jeg har lyst til å vinne bøtta i år med Storhamar, sier Dahl.


- Hvordan har kontakten med Nidaros vært?


- Jeg har ikke snakka så mye om det men jeg og Jansson ble gode kompiser så jeg har prata generelt med han om andre ting.


Og Dahl tror Nidaros nå har gode muligheter til å sikre seg et opprykk denne sesongen.


- Æ har trua på dem no, avslutter Dahl på sin trønderdialekt før han legger til at hvis dem henter inn 2 backer så tror han dem klarer det.


Jonassen høyaktuell for Nidaros-retur

Og nettopp Anders Jonassen skal etter det Hockey4You erfarer, være høyaktuell for retur til Trondheim. Den 20-åringe backen er inne i sin tredje klubb denne sesongen etter å ha startet sesongen i Manglerud Star før ferden gikk videre til Lørenskog. Deretter signerte han en korttidskontrakt med Frisk Asker i desember som gjelder ut 2022 men har til nå kun fått to bytt i de to kampene han har vært tilgjengelig. Trønderen fikk også en full sesong i Fjordkraft-ligaen for Manglerud i forrige sesong og skal være sterkt ønsket til Leangen for resten av sesongen.


Jonassen er ordknapp i forhold til sin egen situasjon for øyeblikket når Hockey4You kontakter han og forteller at fokuset hans er først og fremst på den utsolgte kampen på Jordal Amfi i morgen mot Vålerenga.


- Jeg er i Asker ut året nå så får vi se hva som skjer etter det. Jeg kan si såpass at ingenting er klart enda men jeg tar en avgjørelse på nyåret, er den korte kommentaren fra Jonassen om sin hockeyfremtid.


- Men Nidaros er vel alltid interessant for en trønder?


- Ja, man brenner jo for klubben i byen man kommer fra, det gjør man så absolutt.


Nidaros leder 1. divisjon med syv poeng foran Narvik med to kamper mer spilt og det gjenstår 10 kamper for trønderne før play-in som trolig starter den 21. februar.

Comments


bottom of page