top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Amerikanske Sean Zukerman i Furuset: - Bedre nivå enn forventet

Sean Zukerman har kommet til Furuset fra HockeyEttan og synes det er et bedre nivå enn han forventet i de to kampene han har spilt til nå

Foto: H4Y / OCN


Lørenskog - Furuset 1-2 (Lørenskog Ishall) Amerikaneren Sean Zukerman har ankommet Norge og Furuset for å kunne spille til seg en kontrakt i 1. divisjon. 23-åringen spilte forrige sesong i SK Lejon i HockeyEttan uten videre suksess men har for alvor fått opp dampen under Kenneth Larsen sin ledelse. Han gjorde 2 mål mot Hasle-Løren og i går 1 mål mot Lørenskog i de to treningskampene han har spilt for klubben og er fornøyd så langt med tilværelsen.


- Jeg har spilt i Sverige tidligere og hørte at Norge hadde en bra hockey så jeg valgte å komme for å spille noen kamper og ikke minst prøve å hjelpe laget, synes det har gått bra så langt, sier Zukerman.

Furuset spilte sin 6. kamp på 11 dager og var nok litt preget av det. Lørenskog styrte matchen stort sett uten å få uttelling på sjansene sine mens Furuset var effektive på sine få sjanser i matchen og forsvarte seg godt.


- I dag så var det en tøff motstander men jeg synes vi spilte en veldig bra kamp. Nivået er bedre enn jeg hadde forventet på forhånd, det er helt sikkert. Det er definitivt et steg opp fra hva jeg har vært vant til så det er god konkurranse som motiverer meg til å spille bedre, forteller amerikaneren.


23-åringen beskriver seg selv som en spiller som har målteft med gode hender, rask på skøytene men at han har mer å hente på den defensive biten. Furuset-trener Kenneth Larsen sier at klubben har intensjoner med å beholde Zukerman ut sesongen og at han er fornøyd med amerikaneren.

- Han er litt sånn amerikansk som scorer mye, har målteft over seg men mangler litt på matchformen enda så får vi håpe at det kommer utover sesongen. Kommer fra Ettan i Sverige så er ikke helt vant til overload og sånne ting men det er en bra spiller som har nese for mål. Jeg har ikke sette han mer enn i to kamper og en trening men inntrykket er kjempebra, sier Kenneth Larsen etter 2-1 seieren i går kveld.


Furuset-sjefen omtaler for øvrig seieren mot Lørenskog som greit.


- Vi blir litt kjørt i perioder så vi får både trent på å når vi blir litt kjørt og ligger på riktig side. Jeg synes det var greit men vi kan bli litt seine med å omstille oss fra forsvar til angrep når vi vinner pucken, sier Larsen.


- Er du fornøyd med seieren?


- Nja, det viktigste er at spillet sitter og at vi tar små steg hele tiden og det synes jeg vi har fått gjort litt kamp for kamp, det er det viktigste for oss nå.

- Hvorfor så mange kamper på kort tid? Blir man preget av det i dag?


- Det var litt med tiden. Vi kom ganske seint på is også, Furuset Forum åpnet ikke før 15. august så da er det ikke noe vits å spille kamp en gang så da vi begynte å spille fra 28. august så ville vi spille en del kamper. Skulle gjerne ha ønska at vi hadde hatt bedre tid enn det vi har hatt, sier Larsen og fortsetter:


- I dag kunne det gått begge veier og Lørenskog har fylt opp utenlandskvoten sin og er et bra lag som skal kjempe i toppen, vi regnet med at vi skulle bli kjørt litt i perioder. Dem har veldig gode importer, kanskje beste spilleren i fjor til Manglerud i Fjordkraft-ligaen er på laget der så dem har gode hockeyspillere, avslutter Larsen til Hockey4You.


Statistikk Sean Zukerman:

Comentarios


bottom of page