top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

21-åringen skal bære ansvaret i Lørenskog-målet denne sesongen

Theo Rooseboom de Vries vil for første gang være et førstevalg på seniornivå og skal bære et stort ansvar i Lørenskog-målet denne sesongen

Foto: H4Y / OCN


Etter at Julian Nylen forlot Lørenskog for Furuset tidligere i sommer stod Theo Rooseboom de Vries igjen som klubbens eneste valg. En oppgave som keeperduoen i utgangspunktet delte på forrige sesong men Rooseboom de Vries hadde en turbulent sesong med skader og ikke minst ble rammet av korona to ganger i løpet av sesongen. Nå ser 21-åringen fremover etter en god treningssommer. - Det blir jo forhåpentligvis flere matcher på meg da jeg slet med sykdom og brakk et ribbein i kampen mot Comet forrige sesong, i tillegg får vi en keeper til inn så det er ikke skrevet i stein enda, forteller Rooseboom de Vries.

Og ny keeper ble det for Lørenskog etter at de signerte Laurynas Lubys fra Litauen som kommer fra et kort opphold i Furuset og vært på tryout hos Lørenskog i et par uker.

For Rooseboom de Vries sin del fikk han 11 matcher for klubben men mener at han hadde en tøff sesong når han ser tilbake.


- Jeg følte at det var litt opp og ned, starta sesongen bra mot Nidaros der. Så ble jeg syk og var ikke så bra igjen, ribbeina røk mot Comet så man mista litt den "flowen" som en keeper trenger for å holde det stabilt over lengre tid. Var en tur i Grüner, fikk covid før jeg spilte noen matcher mot Narvik før jeg fikk covid igjen så da var det kjørt, sier keeperen.


Selv med sine bare 21 år har klubben uttalt at de har valgt å satse på unggutten. Det er også noe keeperen er fornøyd med og har hatt gode samtaler med trener Niklas Andresen om at han ville være i Lørenskog fremover.

- Jeg hadde en fin prat med Niklas etter sesongen i fjor og sa at jeg vil være her og vil være førstekeeper. Så sa han at forstår det og jeg føler at dem tok det valget at dem ville ha meg som nr. 1, det er klart at det er en kjempetrygghet for meg å vite at jeg får spille kamper og har den backupen i ryggen som jeg trenger, sier Rooseboom de Vries.


Selv om det har vært en del utskiftinger i klubben enn det man har vært vant til på Lørenskog så har 21-åringen stor tro på at man fortsatt skal bite godt fra seg og være med i toppen denne sesongen også.


- Det har vært noen utskiftinger men det er jo naturlig når det er toppidrett og hockey. Så har vi mista en del fine mennesker og ålreite hockeyspillere som har gått til andre klubber men så har vi fått inn en del bra i tillegg. Folk sier jo at det er et ungt lag men de juniorene vi har er landslagsspillere så det er jo nivå på dem lissom. Så har vi fått inn Fabian Hast og Kristoffer Pihlqvist som er gode signeringen og de gutta som er igjen er stabile de også så jeg tror det blir bra jeg, avslutter Rooseboom de Vries.


For trener Niklas Andresen mener at selv om Rooseboom de Vries blir klubbens førstevalg denne sesongen så mener han at det er sunt med konkurranse for å holde et godt nivå som bakerste mann.

- Ja, vi ønsker jo å gi Theo tilliten fra i fjor og har trua på han som en førstekeeper. Vi har veldig tro på en deling av ansvaret, vi tror ikke at noen presterer på topp hvis dem er soleklart enere for alt så det er en fordelingsnøkkel men gi han tilliten som førstevalget, sier Andresen til Hockey4You.


Lørenskog-treneren var tross skader og sykdom forrige sesong, fornøyd med årets førstevalg.


- Han viser jo toppnivået sitt spesielt hjemme her mot Narvik i januar, så han viser at han har toppnivået som vi skal hjelpe han med å stabilisere. Det er det vi ser at han hadde det inne og vi ønsker å utvikle.


- Så det her er en fremtidig toppkeeper?


- Ja, jeg mener at hvis han gjør ting riktig og fortsetter utviklingen, er seriøs og det er han jo, så kan han bli veldig god, avslutter Andresen.


Oppkjøringskampene er godt i gang og oversikten over treningskampene finner man her. I dag spiller Lørenskog mot Hasle-Løren kl. 19.00 etter å ha tapt 0-1 mot Grüner i går.


Statistikk Theo Rooseboom de Vries:


コメント


bottom of page