top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

10 kampers utestengelse for taklingen på Gjøvik

Det ble 10 kampers utestengelse for Patrick Kaas etter taklingen på Pål Nyland i Hasle-Lørens bortemøte mot Gjøvik den 14. oktober

Foto: H4Y / OCN


Norges Ishockeyforbunds disiplinærutvalget har talt og det ble 10 kampers utestengelse for Patrick Kaas sin takling mot Pål Nyland i forrige uke, noe som Gjøvik-trener Anton Säll Karlsson påpekte at det var noen av det verste han hadde sett live på en hockeybane.


Taklingen skjedde drøye 9 minutter ut i den tredje perioden hvor Pål Nyland ble liggende igjen på isen i en blodpøl og ble sendt til sykehus med kraftig hjernerystelse og brukket ribbein.


I begrunnelsen til DISU står det følgende:


"Gjøvik-spilleren har blikket vendt motsatt retning da han mottar pasningen, og har ikke mulighet til å se Hasle-Lørens-spiller nr. 35. Taklingen blir gjennomført med stor kraft mot hodet til Gjøvik-spiller nr. 11. Hasle-Løren-spiller nr. 35 har god oversikt over både situasjonen og Gjøvik-spiller nr. 11 før og under taklingstidspunktet. Det er tydelig at Hasle-Løren-spiller nr. 35 forbereder taklingen i tiden før gjennomføringen, og at han har mulighet til å unngå en takling mot Gjøvik-spillerens hode. Han velger likevel å fullføre taklingen med stor kraft mot Gjøvik-spillerens hode, og han må som taklende spiller bære det fulle ansvaret i denne situasjonen. Hendelser som dette utsetter motspiller for usedvanlig stor skaderisiko og er uønsket i ishockey. Disiplinærutvalget har truffet følgende vedtak: Hasle/Løren spiller Patrick Kaas gis en karantene på 10 kamper."


I tillegg fikk Dominyk Bogdziul 3 kampers karantene for munnbruk mot dommerne.

Hasle-Lørens styreleder Magnus Færøy har i tiden etter taklingen vært i kontakt med Gjøvik og ønsket Pål Nyland god bedring. Han mener klubben støtter begrunnelsen til DISU.


- Vi støtter den begrunnelsen, det er en unødvendig hard takling som er lett for Kaas å unngå. Den generelle oppfatningen vår er at dette er riktig dømt av dommeren og vi tar forbundets avgjørelse til etterretning, sier Færøy til Hockey4You.


- Hva tenker du om at det ble 10 kamper?


- Grensen mellom hva som er 7, 8, 9, 10 kamper er vanskelig å vite føler jeg, men ut i fra listen som er lagt (det gis 3 kamper for munnbruk) , så forstår vi at 10 kamper virker fornuftig. Det er jo selvsagt ikke med vilje, men samtidig er det viktig å unngå sånne situasjoner hvor risikoen for alvorlig skade er såpass stor, påpeker han.


Det betyr at Kaas ikke får spille kamper på 1,5 måned og første mulighet blir da i bortemøtet mot Furuset den 2. desember. Kaas forteller til Hockey4You at han tar forbundets avgjørelse til etterretning og beklager det som skjedde.


- Det er opp til forbundet å bestemme hvor mange kamper det skal bli og så skal jeg konsentrere meg om å spille hockey. Samtidig synes jeg det er synd at han blir så skadet som han blir og det er selvfølgelig ikke meningen å gå ut på der å skade noen. Det er en uheldig situasjon og resultatet av det er dessverre veldig uheldig, sier Kaas etter at dommen er mottatt.


Han fortsetter:


- Jeg har dårlig samvittighet for det og beklager for at det skjedde. Nå tar jeg straffen, trener hardt og jobber meg tilbake og er klar igjen om 10 matcher.


Hasle-Løren møter nettopp Gjøvik til dyst i morgen i Løren Ishall kl. 19.00

Comments


bottom of page