top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

1. divisjons kvaliken: - Både gruer og gleder meg

Hasle-Løren-trener André Sørvik har fått med seg Kongsvinger-signeringene og synes det blir spennende å se hvordan laget blir om de skulle møtes i en kvalik for andre året på rad


Foto: H4Y / OCN


Etter at Kongsvinger signerte hele fire nye spillere i dag i tillegg til at de hadde gjort det klart med Eirik Skadsdammen tidligere, har ikke reaksjonene latt vente på seg. Kongsvinger melder seg for alvor i kampen om opprykk til 1. divisjon og skal først klare å kvalifisere seg til kvalik før man møter noen hete kandidater i selve kvaliken.


De største kandidatene til å spille i kvaliken er Ski Ishockey som kan få los på Bergen om de vinner de svært viktige dobbeltkampene mot bergenserne denne helgen. De øvrige kandidatene er naturlig nok Hasle-Løren som ligger helt fortapt sist i 1. divisjon og Manglerud Star som er ubeseiret så langt i 2. divisjon. Og så har man ikke minst Tromsø Hockey som Kongsvinger skal møte til dobbeltkamper i midten av februar.


Hasle-trener André Sørvik har naturligvis fått med seg de solide signeringene til Kongsvinger og innrømmer at han ikke jublet når han fikk den nyheten.


- Nei, det var ikke akkurat sånn at vi jublet når vi så det. Vi gjorde noe av det samme i fjor og hentet tilbake noen gamle Hasle-spillere men nå er dette et litt annet kaliber enn det vi hentet i fjor så det viser i hvert fall at dem har lyst til å rykke opp. Så det blir spennende å se, forteller Sørvik etter at nyheten ble kjent.


Han mener videre at med disse signeringene som Kongsvinger kommer med i dag, fremstår laget som en bedre utgave enn hva 2. divisjonslagene kom med til kvaliken forrige sesong.


- Ja, det vil jeg tro. Det er to gode lag som kommer fra 2. divisjon nå som holder et høyere nivå en 2. divisjon så det er klart at det blir tøffe matcher. Men matchene skal spilles og vi må bare gå ut og kjøre å gjøre vårt, gjøre det beste vi kan og så får vi telle opp til slutt.


"Jeg både gruer og gleder meg. Gruer meg til kvaliken og gleder meg til den skal bli ferdig"

Klubben har ingen videre planer om å hente noen forsterkninger inn mot kvalikspillet etter at de hentet Snorre Svarstad på lån fra Lillehammer og latvieren Roberts Vorona. Men samtidig har det nå blitt klart at Patrick Kaas forlater klubben til fordel for Ski Ishockey.


- Vi har jo fylt opp litt allerede nå og vi har spilt tette matcher mot både Grüner og Nidaros i år. Jeg synes vi har noe på gang her nå så vi har ikke bestemt oss helt enda for vi har ikke penger til å hente masse spillere heller. Samtidig har vi snakket litt med Lørenskog også siden vi har en låneavtale med dem om muligheten for å kunne låne noen av U20-spillerne deres så får vi se hva vi lander på, sier Sørvik.


Samtidig ser Hasle-treneren med stor spenning inn mot kvaliken der hvor han mener at årets 2. divisjons lag er langt bedre enn i fjor samtidig som han ikke glemmer det tøffe møtet de hadde med Kongsvinger i Gjøvik Fjellhall forrige gang.


- Men da hadde vi ikke spilt kamper på en måned heller men jeg husker at det var et tøft møte mot dem og desto litt lettere mot Ski. Men de to laga som kommer i år er nok bedre enn de i fjor, det er det ikke noe tvil om. Jeg både gruer og gleder meg. Gruer meg til kvaliken og gleder meg til den skal bli ferdig, humrer Sørvik.


Dem gjør helt riktig

Ski-trener Ulf Berglund var i samme situasjon som Kongsvinger forrige sesong med å forsterke laget inn mot kvaliken og synes det er moro at Kongsvinger klarer å lande såpass tunge navn i 2. divisjon.


- Dem gjør det helt riktig og synes det er dritkult at dem får så meritterte navn til å stille opp så det blir veldig morsomt og så håper jeg dem får med dem på kroneskampen og får skapt litt blest der borte, sier han til Hockey4You.


- Har du noen tru på at de kommer til å hevde seg med de spillerne de har fått nå?


- Det tør jeg faktisk ikke å svare på for det kan gå begge veier. Hvis dem klarer å spille sitt spill og dra ned tempo så tror jeg veldig fordel av å ha med sånne rutinerte spillere med. Men begynner det å gå veldig fort så tror jeg det kan bli vanskelig. Men det er vanskelig å si for jeg vet ikke hvor mye de gutta her har trent. Uansett så synes jeg det er veldig morsomt og en kul ting dem gjør, sier Ski-treneren.


Dem har mye å komme med

Og hos ubeseirede Manglerud følger man også med hva som skjer i Kongsvinger og hovedtrener Markus Dahl er imponert over hva laget har klart å få landet av spillere.


- Det er jo klart jeg har fått med meg det og de har jo fått med seg fire-fem helter. Øksnes har jo ikke vært så lenge borte fra ishockeyen men det er klart at hvis man får litt tid på å komme i gang så skal man ikke se bort i fra det at mange av dem gutta man har dratt i land har mye å komme med dem, sier Dahl til Hockey4You etter at nyheten ble kjent.


Og det gjør at serieavslutningen blir en spennende affære og en eventuell en kvalik vil bli veldig tøff nå som laget har hentet inn enorm mye rutine til laget.


- Det gjør jo absolutt ting litt mer spennende. Jeg kjente litt på det at det gikk en liten "faen" i meg at når vi nå skal møte dem om to og en halv uke. Det gleder jeg meg til. Det gjør at det blir litt mer spenning og prestisje i dem kampene for å se hvor litt hvor man er i løypa.


- Ja, hva tror du?


- Jeg har trua på mine gutter. Vi har sjøl snakka om at nå må vi begynne å stramme til så vi er på full oppladning vi mot siste tredjedelen av sesongen her og forhåpentligvis når kvaliken kommer, sier Dahl som også benytter muligheten til å rose Manglerud-fansen.


- Det har vært et fantastisk engasjement rundt hjemmekampene våre. Folk har møtt opp og heier på oss og har dukket opp på bortekamper også. Støtten fra publikum har vært helt suverent, avslutter Dahl.


Manglerud møter Kongsvinger både 4. februar hjemme og 10. februar borte.Comments


bottom of page