top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

1. divisjon med sin første kamp på over 7 måneder

I kveld møter Lørenskog og Furuset som spiller sin første kamp på over 7 måneder - kampen starter kl. 20.00 i Lørenskog Ishall


Furuset har vært gjennom noen tøffe år i 1. divisjon og har kjempet på den nedre delen av tabellen. Med 9 nye spillere inn i laget og nye trenere på plass så håper klubben at de kan slå i fra seg denne sesongen. En 1. divisjon som kanskje er samlet sett, det beste på papiret noen gang i divisjonens historie og 4-5 offensive lag som ønsker å rykke opp, vil det nok bli et tøft år for det unge mannskapet. Unggutten Kasper Wold aksler på seg Furuset-trøya for 4. sesong og gleder seg til seriestart.

- Nå driver vi å bygger opp en bra gruppe og pushet bra på i sommertreningene men det skal bli deilig å komme på is igjen, forteller Wold.


Wold kommer fra en ekte hockeyfamilie med Ketil som pappa som kanskje var mest kjent for sine år i Frisk Asker. Kasper forteller om at de har hatt møte i laget og at klubben ønsker å slå bedre fra seg i 1. divisjon denne sesongen. Klubben har hentet inn blant annet Sander Desmot og Anders Iversen Haugum på lån fra Lørenskog som i kveld skal møte gamle lagkamerater. Klubben har uttalt at de ønsker å utvikle norske talenter og det er lett å se på det unge mannskapet Furuset nå besitter.


Nye trenere i tidligere keeper Jonas Torgersen og Lars Foder fra Danmark.

Nevnte Foder har bred bakgrunn fra dansk og norsk hockey tidligere. Vært spiller og trener i den tidligere klubben Moss Hockey og spilte også i Lørenskog når de var i 2. divisjon. Dessuten har han trenererfaring fra Island og vært innom det islandske damelandslaget og U20-landslaget. I en klubb med små ressurser satses det på unge spillere og coach Foder håper at de unge spillerne har troa på det man gjør i klubben.

- Ja, det er klart jeg gjør. Det har selvfølgelig vært tøft å vært Furuset de siste par årene så det er mye med det mentale man skal jobbe med. Det er klart at når man taper mange kamper så setter det seg og det er noe vi skal jobbe med, forteller den danske treneren.


Furuset-treneren er overrasket over alle signeringene som gjøres i 1. divisjon og vet at det kommer til å bli tøft for det unge laget.

- Ja, jeg ser på Facebook at den ene etter den andre spilleren signeres for klubbene så det blir mange lag til Fjordkraft-ligaen neste år, sier han med et smil.


Kampen i kveld er startskuddet for en av mange treningskamper som skal spilles i oppkjøringen til seriestart i 1. divisjon. I følge opplysninger Hockey4You sitter med så stiller Lørenskog med 8-9 juniorer til kveldens kamp. Kampstart er kl. 20.00.


Se hele intervjuet under med Kasper Wold og Lars Foder når vi besøkte dem litt tidligere i sommer.


Comments


bottom of page