top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

1. div. kvalik: Haugesund slo Tønsberg, første seier på 12 kamper

Haugesund fikk sin første seier på 12 kamper etter å ha slått Tønsberg i Furuset Forum

Foto: H4Y / OCN


En kamp hvor man merket at det var mye som stod på spill. Begge lag var svært avventende til hverandre. Haugesund kom fra 11 strake tap og Tønsberg kom med 2 strake tap i bagasjen. Etter en tam førsteperiode fra begge lag tok Haugesund over kampen i andre periode med flere gode sjanser underveis. Det skulle allikevel ikke skje noe før 17 minutter spilt når Martin Lund gjør en flott scoring i powerplay og endelig hyll på byllen. Ralfs Litaunieks følger opp med en ny flott scoring to minutter senere og Haugesund leder kampen med to mål med en periode igjen å spille.

David Nilsson scorer tidlig i tredje periode slik at Haugesund kan ligge bak å forsvare seg resten av kampen. Tønsberg gjør et tappert forsøk på å ta ut keeper og scorer faktisk men dessverre altfor sent for bortelaget i kampen til å utrette noe særlig annet enn å pynte på resultatet. Med det så må Tønsberg vinne begge sine siste kamper for at opprykksdrømmen fortsatt skal gjelde.


- Nei, det er ikke bra i dag altså. Men vi må opp og vi har også to matcher igjen så det er fortsatt muligheter, sier assisterende kaptein Marius Klem etter matchen.


- Hva er det som gikk galt her i dag?


- Vi er ikke på, synes vi er altfor dårlig framover. Vi slipper inn noen lette og det er ikke bra nok rett og slett. Vi er ikke klare når kampen starter, sier Klem.


Keeper Jens August Giæver som ikke har spilt kamp siden jul grunnet skade, var ikke nevneverdig skuffet over at det ble en smultring på han i kampen.

- Nei, det har ikke så mye å si nå. Det eneste som teller nå er at vi vinner og et steg nærmere å holde oss i divisjonen, sier Giæver til Hockey4You.


Det var god stemning i garderoben etter kampen, Haugesund vant sin første kamp siden november 2021. Giæver håper å ta med seg det videre inn mot dagens kamp mot Bergen.


- Ja, det gjør det. Jeg håper vi kan ta med seg den energien her i morgen å spille en god kamp og absolutt vise Bergen at det vi som fortjener plassen, sier Giæver.


Se målene og hele intervjuene med Marius Klem og Jens August Giæver i videoen under:


Comments


bottom of page