top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

1. div. kvalik: Furuset med sliteseier over Bergen, vant på sudden

Det måtte sudden death til for at Furuset skulle klare å slå Bergen i gå ettermiddag, hjemmelaget vant til slutt 5-4

Foto: H4Y / OCN


Det var en kamp som startet på best mulig vis for Furuset som ledet 2-0 etter kun drøye spilt 6 minutter av matchen. Deretter skulle det skje noe spesielt. Bergen scorer, tror de men dommeren dømmer ikke mål. Furuset kontrer og scorer mål og de tror at de har gjort 3-0 bare minuttet etter sin 2-0 scoring. Dommerne diskuterer ute på isen og tilkjenner Bergen sin scoring og med det så stod det 2-1 på lystavla.


Det var et Furuset-lag som hadde et høyere tempo enn Bergen i starten av matchen og det virket som de rødkledde var litt overrasket over å møte et såpass høyt tempo. Når hjemmelaget går opp til 3-1 etter underkant av 15 minutter så velger Bergen-trener Kim Wide å ta en timeout for å samle troppene. Formaningene i timeouten så virkelig ut til å hjelpe for det var et helt annet Bergen-lag som virkelig tok tak i kampen, noe som ble belønnet med en scoring to minutter før perioden var omme ved Benjamin Guthu.

I andre periode fortsetter Bergen den gode trenden og kjører ball i hatt med Furuset til tider som resulterer i en ny scoring for de rødkledde ved Johann De Jonge. At det ikke ble flere mål er nesten litt vanskelig å tro og skuddene ender med 16-4 til Bergen.


I siste periode får lagene hvert sitt mål hvor Bergen sitt mål nok en gang ble omdiskutert. Furuset hevder at pucken sklidde inn under målet mens Bergen hevder at den gikk under leggskinnene. På TV-bildene er det vanskelig å se akkurat hva som skjedde men dommerne dømmer i allefall mål etter lange diskusjoner seg i mellom. Det resulterte i at lagene måtte spille sudden death.

Det skulle ikke ta lang tid før Furuset avgjorde matchen til sin fordel etter et lite soloraid og et flott mål av Dominik Bogdziul og med det så tok Furuset med seg ekstrapoenget fra matchen.


- Det er utur at det ikke blir 3 poeng. Jeg synes at det burde være 3 poeng. De får et jævla drittmål for å si det mildt, som går under vår mål og inn så jeg vet ikke hvordan dem klarer å det til å bli et korrekt mål, forteller Halldén etter kampen.

Han snakker da om Bergens fjerde mål i kampen hvor det er vanskelig å se på bildene eksakt hva som skjer men Furuset hevder at pucken går under målet, noe som må bety at målet må ha vært litt over isen for at det skulle skje. Dommerne dømte mål til Bergen og det ble 4-4 på det tidspunktet.


- Ja, det går under stolpen eller under målet. Det er vanskelig å ha ord på dette men det er som vanlig det her, dommerne gjør bort seg som vanlig, sier Halldén til Hockey4You.


Se høydepunktene og hele intervjuene med William Halldén og Bergens Christoffer Fløholm i videoen under:


Comments


bottom of page