top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Østfold-comeback i 2. divisjon

Det blir et Østfold-comeback i 2. divisjon neste sesong etter at Kråkene Moss tar steget opp til prestasjonsdelen for første gang siden 2018. Trolig stiller også Comet med et 2. lag og vil krydre med et lokaloppgjør i divisjonen

Foto: Sofie Alexandra Kitterød


Det kan bli en interessant 2. divisjon neste sesong etter at flere lag har meldt sin interesse da U21-serien ble besluttet nedlagt tidligere i år. For Østfold-laget Kråkene Moss har inntil denne sesongen vært representert i U21-serien som nå blir nedlagt som følge av for få lag. Nå vil de gulsvarte bli å se i landets tredje høyeste nivå i 23/24-sesongen.


Kråkene Moss ble seriemester i 2. divisjon i 2017/2018-sesongen under navnet Moss Hockey og spilte kvalik mot Gjøvik om ledig plass i 1. divisjon men som de de tapte over to kamper. Senere gikk Elite-delen konkurs samme år med underkant av kr 600 000,- i gjeld mens bredde-delen levde videre. Sakte men sikkert har klubben bygd seg opp igjen og stiller nå et A-lag i 2. divisjon neste sesong.

Styremedlem Geir Ove Knutsen som har ansvaret for sport i Kråkene Moss, bekrefter at de har intensjoner om å melde seg på 2. divisjon men understreker at klubben fortsatt skal være en breddeklubb.


- Det er ikke fryktelig mye som er klart. Vi jobber jo med å finne en trener og spillere også. Det som er veldig viktig er at vi er en bredde klubb og det har vi fortsatt tenkt til å være så de som vil spille for oss har lyst til å spille hockey og må rett og slett betale for alt sjøl. Altså, de får ikke en kølle, bedyrer han.


Skal bygge lag mens man er i 2. divisjon

For klubben tenker langsiktig da det øvrige eldste laget de har er et U13-lag og skal sakte men sikkert bygge opp ungdomsavdelingen sin med et A-lag som spiller i 2. divisjon.


- Tanken er jo da at vi skal surre rundt og trolig i bånn av 2. divisjon til vi har et U18/U20-lag og med det sikrer påfylling egne spillere, sier Knutsen til Hockey4You.

Han bekrefter samtidig at klubben har en god og ryddig økonomi i et allerede tøft sponsormarked der hvor fotballklubben er mest kjent i byen. Til gjengjeld eier klubben sin egen ishall som er godkjent for spill i 1. divisjon. De har fulgt opp kravene med nye vant og byttet kjølesystem for 3-4 år siden slik at de nå kan drifte to isflater på samme system. Klubben var kjapt ute og kjøpte den midlertidige plasthallen som stod på Jordal Amfi under byggingen av Vålerengas storstue, denne skal nå opp til høsten slik at man drifter to ishaller ved siden av hverandre.


Samtidig håper også klubben at man kan tiltrekke seg andre spillere fra Østfold som ikke tar plass i de øvrige klubbenes A-lag lokalt.


- Ja, det er det som sånn sett er tanken. Vi kommer ikke til å forsøke å hente noen spillere for det må jo være spillere som har lyst til å spille så lenge de er nødt til å betale for alt sjøl. Vi har i utgangspunktet allerede 20 spillere og tre keepere på papiret, men så vet vi at noen skal i militæret eller studere. Drømmen er å spille med et ungt lag og hvis vi kan få med oss en veteran på et sted mellom 25 og 35 år som kanskje har spilt på et greit nivå som synes det er kult så er vi åpne for det, sier han.


Øvrige lag også klare for en ny sesong

Comet som vant sin U21 serie forrige sesong, vurderer også sterkt å melde på lag da i det som blir Comet 2. Det får Hockey4You bekreftet fra kilder tett rundt klubben.


Hockey4You snakket med styremedlem Bethina Engebretsen men henviser dette til sportssjef Janne Ericson som man ikke har lykkes å komme i kontakt med.


Tønsberg er klare for en ny sesong og smalt til med en hyggelig nyhet for supporterne i går om at de hadde re-signert keeper Christopher Fagerström som var ønsket av flere klubber tidligere. Laget fra Vestfold endte på 5. plass forrige sesong.


Kristiansand bekrefter også at de har intensjoner om å fortsette i 2. divisjon og vil trolig annonsere en ny trener om ikke altfor lenge. Hockey4You har likevel ikke lykkes å få tak i lagets manager Christian Løvdal for en kommentar.

Tromsø er helt sikre for spill i 2. divisjon og har re-signert hele 12 spillere hvorav seks av dem på tre-års kontrakter. Johannes Lydersen, Stefan Øvergård, Simon Bergholm, William Markstedt, Erlend Trondsen og André Bøen Eriksen vil bli å se i Tromsø-drakta de neste tre årene som endte på 4. plass denne sesongen, tre poeng bak Narvik 2.


For Narvik 2 er det fortsatt ikke tatt en avgjørelse om de vil bli med videre. En avgjørelse er ventet å bli tatt av klubben i løpet av neste uke.


Furuset 2 fortsetter med større ambisjoner enn forrige sesong

Det ble en sisteplass for laget tilhørende Furuset Forum men de fikk allikevel med seg noen lyspunkter fra forrige sesong. Blant annet begge seirene over Tønsberg men ikke minst seieren over Kongsvinger i Oslo står som den største bragden for de blåhvite. Lagets hovedtrener Pål Dahlstrøm bekrefter at de fortsetter i 2. divisjon.


- Vi hadde et ungt lag og visste vi ville slite fram til jul men tanken nå er å stramme til og heve lista. Vi har et potensiale til å få et ganske bra lag til 2. divisjon, sier han til Hockey4You.


Han trekker fram også blant annet 3-6 tapet mot Ski som en av de bedre kampene, foruten de andre nevnte overraskende seirene fra forrige sesong som spillerne kan se tilbake på.


- Det var en kamp på nyåret hvor vi tapte 6-3 mot Ski til slutt men det var 3-3 til det gjenstod fem minutter. Dem var litt rystet, så dem også skjønte at hvis dem slapp seg ned litt så var vi gode nok til å spille jevnt. Selv om vi har vært unge og dumme så tror jeg til neste år når det gjelder lag som blant annet Kristiansand må være veldig gode på sitt nivå hvis dem skal slå oss, forteller Dahlstrøm.


Og den hårete målsettingen neste år vil være en 3. plass for Oslo-laget.


- Det tenker jeg lista bør ligge. De 8-10 beste i laget er ganske gode på det nivået her og kan potensielt være med på et 1. divisjonslag uten å gjøre seg helt bort, avslutter han.


Det store spørsmålet om Ski Ishockey og Kongsvinger

Både Ski Ishockey og Kongsvinger ble veid for lette i kvaliken på Gjøvik og ble henholdsvis nummer 3 og 4. Det åpenbare er at de selvfølgelig fortsetter i 2. divisjon neste sesong men det store spørsmålet er om noen av lagene får en friplass i 1. divisjon på bakgrunn av øvrige hendelser oppover i seriesystemet.

Først og fremst er det knyttet spenning til hva som skjer med Manglerud Star som sliter med økonomien og har invitert Grüner til samtaler om et samarbeidslag i Eliteserien. Det vil åpne for en ledig plass i 1. divisjon hvis det skulle skje og Ski vil følgelig bli tilbudt den plassen siden de er det best seedede laget.


En annen pågående prosess er det som skjer i Bergen Ishockeyklubb i 1. divisjon som har både måtte kvitte seg med daglig leder og trener som følge av manglende økonomi, de vurderer i disse dager og skal kalle inn til et ekstraordinært årsmøte for å avgjøre om klubben skal fortsette i 1. divisjon.


- Egentlig så ser jeg lyst på det. Og det er erfarne folk som har kommet inn i styret og det er det vi trenger, sa Bergen-spiller Johann de Jonge når Hockey4you snakket med han i slutten av mars.


Den absolutte fristen Norges Ishockeyforbund har satt for alle lag, uavhengig av hvilken serie, er 30. april.


Alle bilder Kråkene Moss og Comet: Sofie Alexandra Kitterød


Endring kl. 14.20: Vi refererte til en uttalelse fra styremedlem Bethina Engebretsen som hun senere trakk tilbake. Vi omtalte henne som styreleder da dette var oppgitt på klubbens hjemmesider. Disse endringene har blitt oppdatert i saken.

Commentaires


bottom of page